По 7 плода дневно за 30-годишните

Сърдечните проблеми се намаляват драстично, ако след 30 жените ядат повече плодове

По 7 плода дневно за 30-годишните

Постоянно казваме, че плодовете са повече от полезни във всяка една форма. Имаме още едно доказателство за това. 

Учените от Каролинския институт в Швеция доказват, че жените, навършили 30 години, е добре да ядат между пет и седем плода на ден. В изследването са участвали 30 000 представителки на нежния пол и е доказано, че с подобна диета от пресни плодове се намалява риска от сърдечни проблеми в следващите 10 години.

По 7 плода дневно за 30-годишните
Антиоксидантите в плодовете са полезни за сърцето след 30-тата година. Учените доказват още, че жените, които спазват подобна диета, са с 29% по-защитени от онези, които ядат само по един-два плода дневно. Специалистите предупреждават в никакъв случай да не опитваме да заменим витамините и антиоксидантите от плодовете с разтворими таблетки.

Можете обаче да съчетаете сладките плодове с пълнозърнести храни. Така, освен че ще заздравите организма си, ще се чувствате и изглеждате много по-млади.


17 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 22.10.2012|13:14
Колкото повече плодове и зеленчуци изяжда човек, толкова по-добре той се чувства!
3
Не е посочен 19.10.2012|17:34
Аз като цяло бих посъветвала дамите, а и господата, да хапват повече сурови плодове и зеленчуци, в пубертета така се преборих с акнето и килограмите и сама изпитах ползотворното им действие върху себе си.
2
Не е посочен 19.10.2012|15:16
Защо след 30 годишна възраст да се ядат повече плодове? Не е ли по-добре като цяло да се ядат повече плодове и зеленчуци? Аз съм на мнение, че така можем да помогнем на себе си доста повече.
1
Не е посочен 19.10.2012|14:22
Аз пък за първи път чувам такова нещо. Навсякъде, където съм чела за ползите от плодовете пише и изрично се споменава да не се смесват повече от два плода на ден. Не, че го спазвам, особено лятото, но си мисля, че може и да има нещо вярно. Сега съвсем ме объркахте.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay