Какво да очаквате след липосукция?

Всичко за липосукцията

Много често се случва, когато не сме склонни да спазваме диета, да започнем да мислим за по-лесен вариант, който не подлага на неистови мъки волята ни. Например, липосукция. Преди да посегнете към уж по-лесното, обаче, трябва да знаете някои основни правила при тази процедура.

 

Преди всичко, липосукцията не е просто някаква козметична намеса, а сериозна оперативна интервенция за отстраняване на натрупвания на подкожна мастна тъкан. Това се случва чрез изсмукване на мазнините с помощта на аспирационна система - помпа, канюли и тръби.

 

Понякога, когато излишните мазнини са в по-малки количества, изсмукването може да стане и чрез специална по-малка спринцовка.

 

Важно е да отблежим нещо много основно, което кандидат-отслабващите забравят - липосукцията не е метод за сваляне на килограми. Тя е предназначена да премахне излишъците на локализирани мастни депа. С други думи, ще ви помогне да изчистите линията си около ханша, бедрата или коремчето, но в никакъв случай не мислите, че би могла да изиграе трайна роля в намаляването на обиколките.

 

Преди да се обадите на хирург, запомнете: едно от важните условия за извършването на липосуцкия е  кожата ви да има достатъчен тонус, за да може да заеме новия релеф след изсмукването на мастната тъкан. С други думи - ще се наложи да поспортувате и да смените мазнините и бавните захари в храненията си с плодове, зеленчуци, зехтин и полезни фибри.

 

Именно поради не спазване на това условие, след процедурата много пациенти имат нужда и от още една - изрязване и повдигане на кожата.

 

А, всъщност, какво количество мазнина може да се премахне с липосукция?

 

Разбира се, то зависи от индивидуалните особености на пациента, като например личното му тегло, еластичност на кожата, заболявания и общо състояние. Всеки добър пластичен хирург ще ви каже, че липосукцията премахва не повече от 2-5 килограма, което за една жена, тежаща 70 килограма е около 5-7% от теглото. 

 

Над това количество аспирирана мастна тъкан нерядко се налага кръвопреливане. Други усложнения, които крие процедурата са образуване на хемотоми, инфекции, сероми, неравности по кожата. Задължение на хирурга е да ви запознае много подробно с тези особености.

 

Ако все пак изберте да се подложите на интервенцията, трябва да знаете, че с нейния финал килограмите, от които толкова много сте искали да се лишите, не изчезват. За да видите окончателния резултат трябва да минат около 3 до 6 месеца.

 

През това време се пригответе да спазвате режим, който включва леки храни и прием на повече течности, както и да носите специални, еластични и стягащи дрехи.

 

Тази операция у нас се предлага във всички центрове по пластична и естетична хирургия, но все пак много добре подберете специалистите, на които ще се доверите. След като вече сте взели окончателното решение, пригответе сума между 1000 и 3000 лева. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay