Ето какво трябва да направите, за да имате добре работеща лимфна система

Ето какво трябва да направите, за да имате добре работеща лимфна система

Когато вашата лимфна система е запушена, тя може да доведе до много заболявания. Тялото започва да се опитва да премахне всички токсини и може да почувствате главоболие, подуване на корема и студени крайници. В този случай можете да помогнете на тялото си и да предприемете действия за детоксикация на системата, като по този начин подобрите цялостното си здраве.

1. Билки за детоксикация на тялото 

Билките са ефективен и мощен начин за детоксикация на вашата лимфна система. Това ще помогне да се засили имунитета ви и да се намали възпалението. Ето билките, които могат да ви помогнат с това:

Ехинацея: счита се за една от най-ефективните билки, когато става въпрос за укрепване на имунитета.

Млечен трън: Работи добре, ако имате проблеми със стомаха, черния дроб и бъбреците.

Essiac чай: Това лечение може да се приема от пациенти с рак.

Manjistha: Помага да се изчисти черния дроб, кожата и кръвта.

2. Рициново масло за пречистване на системата

Процедурата е много проста. Трябва да нанесете рициново масло на различни части на тялото. За да стимулирате лимфната система, приложете го към долната част на корема. Вземете памучна кърпа и я напоете с масло. Нанесете върху кожата. Можете да го оставите за една нощ.

3. Сауна за потене и прочистване 

Сауната не е само за отдих, но може да бъде идеален начин да се отървете от токсините чрез изпотяване. Топлината също увеличава сърдечната честота. И двете неща спомагат за нормализиране на лимфната система.

4. Периодично почистване на черния дроб

Вашият черен дроб е един от най-важните органи в тялото ви, тъй като помага за отстраняване на отпадъците и токсините след поглъщане на нездравословна храна и лекарства. Използвайте продукти като чесън, броколи, цвекло, орехи, органични и ферментирали храни, за да го почиствате. 

5. Гореща вода за цялата система

Хидратацията на тялото е много важна не само за нормалното функциониране на лимфната система, но и за цялото тяло. Най-добрият метод за лимфна рехидратация е да се пие гореща, пречистена вода на всеки 15 минути през целия ден. 

6. Тренировки и медитация

За да повишите имунитета си и да пречистите лимфната система, тренирайте няколко пъти седмично. Разтягане и йога може да ви помогне да намалите стреса и да понижите кръвното налягане.
Медитацията ще успокои не само вашите мисли, но и цялото тяло, особено ако имате стресираща работа. Просто медитирайте всеки ден в продължение на 10-15 минути. Определено може да намерите време за това.

7. Лимфен масаж при специалист

Лимфният масаж е добър начин за "отводняване" на тялото, което има много течности. Той ще помогне да се отървете от токсините и да подобрите кръвообращението. Важно е обаче да се намери добър специалист, който има медицинско образование, за да не ви навреди.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay