Защо някои жени не разбират за бремeнността си до момента на раждането?

Защо някои жени не разбират за бремeнността си до момента на раждането?

Преди години по телевизията имаше предаване за жени, които не знаят, че са бременни и научават за това, едва след като започнат на раждат. Допускали сме, че вероятно историите са измислени, но наскоро историята на американка, която носи тризнаци, без да знае за бременността си, се разпръсна по мрежата. Едва в болницата жената разбира, че ѝ предстои да роди тризнаци. Но как е възможно изобщо да не забележите бременността си?

В медицината съществува концепция за латентна или незабележима бременност. В тези случаи тялото не показва признаци на настъпване на зачеване. Това обикновено се случва при жени с наднормено тегло. Поради хормонални нарушения може да се наруши менструалният им цикъл, от което не настъпва токсикоза, а моментът на зачеването е лесно да се пропусне. В този случай единственият индикатор за бременност ще бъде растежът на корема, който не е толкова забележим при наднорменото тегло.

Често жените, които използват контрацептиви или са диагностицирани с безплодие, са склонни да игнорират факта, че са бременни. Те са толкова убедени, че не могат да забременеят, че пренебрегват симптомите. В случаите, когато коремът не расте много, жените могат да разберат за бременността си на много късен етап.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay