Защо трябва да спрете да носите ластик за коса на китката си

Защо трябва да спрете да носите ластик за коса на китката си

Повечето жени са свикнали да носят ластик за коса на китката си. Това несъмнено е много удобно, защото в момента, в който решим, че искаме да приберем косата си, имаме ластик под ръка и не е нужно да ровим в дамската си чанта, но вероятно сте чували, че не е много добре за здравето. Оказва се, че това не е просто някаква измислена страшна история, а самата истина. Ето какво може да се случи, ако носите ластик за коса на китката си:

1. Това може да причини проблеми с кръвообращението

Когато поставите гумен ластик за коса на китката си, прищипвате кръвоносните съдове. Това пречи на нормалното движение на кръвта в тялото. В резултат на това можете да развиете синдром на карпалния тунел, който се проявява в продължителна болка и изтръпване на пръстите.

Защо трябва да спрете да носите ластик за коса на китката си

2. Може да доведе до животозастрашаваща инфекция

Одри Коп от САЩ ни показа какво може да се случи, ако постоянно носите ластик за коса на китката си. Тя намерила нарастваща подутина на китката си. Лекарят й предписал антибиотици за нея, но те не помогнали и тя трябвало да се подложи на операция.

Оказва се, че когато дълго време носите ластик на китката, това наранява кожата поради триенето и компресията, които причинява. След това бактериите от самия ластик и от кожата могат да влязат в тази рана и да я заразят.

Защо трябва да спрете да носите ластик за коса на китката си

3. Разваля външния вид 

Носенето на ластик за коса на китката не е никак стилно. Ще бъде много по-добре да носите гривна или стилен часовник, вместо ластик за коса. 

Бонус: Можете да вземете карабинер, на който да закачите няколко ластика за коса и да го сложите в чантата си. По този начин лесно ще намирате ластик, когато ви е нужен, без да се налага да изваждате всичко останало от чантата си, за да намерите ластик, с който да вържете косата си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay