12 начина да отслабнете, без да се отказвате от любимите си храни

12 начина да отслабнете, без да се отказвате от любимите си храни

Има много причини, поради които всеки, който има няколко излишни килограма иска да ги свали. Нещото, което спира повечето хора, е рязката диета, която включва лишаване от някои от любимите ни храни. Всъщност, изследванията показват, че не е абсолютно задължително да се отказваме от любимите си храни, за да отслабнем. И ние събрахме най-добрите методи за отслабване, които не включват отказа от любимите храни. 

1. Яжте малки хапки и ги сдъвквайте добре

Учените са доказали, че отнема време мозъкът да обработи информацията, че стомахът ви е пълен и вече не сте гладни. Следователно забавянето на процеса на дъвчене намалява количеството консумирана храна, което означава, че ще ядете по-малко, без дори да забележите. Започнете с по-малки хапки и вместо да ги преглъщате незабавно, опитайте да дъвчете всяка хапка от 10 до 20 пъти.

2. Освежете ястията си

Смятате, че зеленчуците са скучни и ги избягвате? Подходете творчески към нещата. Подредете зеленчуците в чинията си в различни и интересни форми- сърчица, усмихнати човечета и т.н.  Декорирането на обикновената храна ще ви помогне да получите достатъчно витамини.

3. Не пропускайте закуската

Дори ако сутрин много бързата, опитайте да отделяте по няколко минути, за да закусвате. Закуската ви трябва да е с високо съдържание на фибри и белтъчини, за да ви засити, докато стане време за обяд. 

4. Движете се

Отслабването не зависи само от това, което ядете. То включва и това, което правите между храненията си. Движението и спортуването ще ви помогнат да постигнете целта си по-бързо. 

Важно е да се движим малко повече. Не използвайте асансьора. Разходете се вместо да карате колата си.

5. Наслаждавайте се на семейните вечери

Учените вярват, че семейните вечери могат да ви помогнат. Първо, говоренето ви кара да се храните по-бавно. Второ домашно приготвената храна не съдържа толкова много консерванти и добавки. И накрая, отношенията ви с близките ще се подобрят.

6. Да живее Instagram! 

Снимате ли всяко нещо, преди да го изядете? Всъщност е добре да го правите. Снимайте всичко, което ядете през деня и преди да ядете пак, разгледайте снимките. Така ще имате реална представа колко храна сте изяли и колко още можете да си позволите да ядете.

7. Поглезете се

Избягването на сладките неща е най-големият кошмар за повечето хора. Обаче не е нужно да го правите. Можете да ядете по малко шоколад от време на време. Но е много важно да не прекалявате.

8. Наспивайте се

Учените са доказали връзката между лошото качество на съня и наддаването на тегло. Ето защо трябва да се наспивате добре. Когато тялото ви е уморено, хормоните ви се разбъркват и това предизвиква глад. 

9. Отървете се от стреса

Стресът може да доведе до качване на излишни килограми. Помислете как да намалите стреса в живота си. Това ще доведе и до по-добър сън и ще отслабнете. 

10. Пийте достатъчно вода

Мозъкът ви често бърза жаждата с глада. По този начин хората имат склонността да преяждат, когато всъщност са гладни. Добре е да пиете около 2 литра вода на ден. 

11. Далече от очите, далече от ума

Крийте продуктите, които не е добре да ядете. Например, заменете купата с шоколадови бонбони с купа с плодове. 

12. Използвайте математиката мъдро

Учените твърдят, че ако намалите размера на порцията си с 5-10% дори няма да разберете. Намаляването на порциите е по-малко травмиращо от изключването на любимите ви храни от менюто. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay