12 факта, които разкриват колко специално е човешкото тяло

12 факта, които разкриват колко специално е човешкото тяло

Човешкото тяло е изпълнено с много тайни. И много от тях още не са разкрити. За щастие, всеки ден се откриват все повече неща за човешкото тяло, които са супер интересни.

Прочетете 12 факта, които разкриват колко специално е човешкото тяло:

1. Един човек може да нахрани милион комари

В човешкото тяло има достатъчно кръв, за да се нахранят 1,2 - 1,8 милиона комари. Един комар пие около 0,003 мл кръв на едно ухапване, следователно, цяла армия от малки кръвопийци ще е необходима, за да изсмуче цялата кръв на човек.

2. Мъжките гърди могат да произвеждат мляко

Всички хора, независимо от пола, имат млечни жлези, млечни канали и зърна. Мъжките гърди могат да бъдат стимулирани да произвеждат мляко. Това може да се случи и поради хормонален дисбаланс, причинен от силен стрес.

3. Една жена е в състояние да роди над 40 деца

Поради генетичния си произход някои жени са способни да родят и отгледат няколко десетки деца. Официалният рекорд се води от рускиня, която е родила 69 деца през 18 век.

4. Брадата е най-бързо растящото окосмяване на тялото

Ако попитате някой мъж, той веднага ще потвърди. Косъмчетата на брадата са най-бързо растящите косми в човешкото тяло.

5. Женските пръстови отпечатъци са 99% различни от мъжките

Женската кожа отделя два пъти повече аминокиселини от мъжката кожа и я разпределя по пръстите по различен начин. Ето защо учените могат просто да погледнат пръстов отпечатък, за да разберат пола на човек.

6. Начинът, по който държим ръцете си, показва кое е нашето водещо мозъчно полукълбо

Когато преплетете дланите си, ако десният ви пръст е отгоре това означава, че дясното полукълбо е водещето. Ако пък левият пръст е отгоре това означава, че лявото полукълбо е по-активно в тялото ви. Дясното полукълбо е отговорно за емоциите и въображението. Лявото полукълбо е отговорно за аналитичното и логическото мислене.

7. Течността, която изтича от носа ви, може да бъде от мозъка ви

Течността, която изтича през носа ви, може да бъде мозъчната ви течност. Мозъчната течност се намира около мозъка ви и се задържа от специална мембрана. Понякога може да изтече през носа ви в малки количества като бистра течност.

8. Ти си по-уникален, отколкото си мислиш

Всеки човек е абсолютно уникален и не говорим само за пръстовите ви отпечатъци. Формата на ухото ви също е уникална. Езикът също има уникална форма и текстура. За разлика от нашите пръстови отпечатъци, тези неща никога не се променят.

9. Жените живеят по-дълго

Женската имунна система се справя по-добре както с вътрешни, така и с външни заплахи, а женските клетки стареят по-бавно, като по този начин работят по-ефективно. Ето защо жените живеят по-дълго и се разболяват по-рядко от мъжете.

10. Женското сърце бие по-бързо

Канадски учени разкриха, че женското сърце бие по-бързо. То има около 10 удара повече в минута.

11. Черният дроб има над 500 функции

Нашият черен дроб прави всичко - от филтриране на кръвта, през разграждане и усвояване на мазнини, до преработка на холестерол и някои витамини и още един тон неща!

12. Хората лъжат по-убедително, когато трябва да отидат до тоалетната

Хората с пълен пикочен мехур лъжат по-убедително. Силното желание да отидете до тоалетната ви кара да се концентрирате върху самоконтрола и следователно изричането на лъжи става по-убедително. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!



1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay