5 начина да отслабнем без да посещаваме фитнеса

5 начина да отслабнем без да посещаваме фитнеса

Отрупаните софри по празниците не се отразяват добре на никого. След огромното преяждане определено имаме нужда да свалим няколко килограма, но пък осъзнаваме, че не всеки има времето, а и волята да посещава редовно спортна активност или фитнес зала. Как тогава да влезем във форма с минимални усилия? Много е лесно - само трябва да последвате следващите няколко стъпки:

Горещи душове

Горещият душ е приятен начин да се отпуснете вечер и да отмиете стреса. Но едва ли сте знаели, че прекарването до един час под горещия душ или ваната може да отмие и излишните килограми. Когато се къпете с гореща вода, тялото ви трябва да работи по-усилено, за да поддържа нормалната си температура, което от своя страна ви помага да изгорите повече калории. Проучванията показват, че едночасовият горещ душ или вана може да изгори 130 калории и може да бъде добра стратегия за загуба на тегло.

Студена вода

Поддържането на хидратация е изключително важно за цялостното ви здраве и благополучие, но начинът, по който пиете вода, всъщност може да увеличи изгарянето на калории. Ако предпочитате вода да бъде със стайна температура или топла, добавянето на няколко кубчета лед към нея всъщност може да ви помогне да свалите няколко килограма. Когато пиете студена вода, тялото ви трябва да я затопли до телесна температура, което временно засилва метаболизма ви.

5 начина да отслабнем без да посещаваме фитнеса

Пръчка ванилия?

Може би ви се струва, че самата миризма на прясно изпечени шоколадови бисквитки може да ви накара да наддадете на тегло, но с облекчение ще ви кажем, че определени миризми всъщност могат да допринесат за вашето отслабване. Изследователите са открили, че хората с наднормено тегло, които носят лепенки с аромат на ванилия, изпитват по-малко желание за сладко. Ако не ви харесва идеята да носите лепенка, изберете парфюм с аромат на ванилия, който ще ви накара да миришете вкусно и като допълнителен бонус може да потисне апетита ви.

Домакинска работа

Миенето на пода и чиниите може да са досадни, но дребните домакински дейности всъщност могат да ви помогнат да отслабнете и да поддържате дома си скърцащо чист. Прекарването на един час в миене на пълна мивка с чинии може да ви помогне да изгорите 100 калории, а търкането на банята в продължение на 35 минути изгаря толкова калории, колкото 35-минутната разходка по бягащата пътека.

5 начина да отслабнем без да посещаваме фитнеса

Отопление

Тъй като навън става по-студено, ние естествено включваме парното или климатика. Но поддържането на по-ниска температура в стаята ви всъщност може да ви помогне да отслабнете. Точно като отпиването на студена вода, престоят в студена стая също има своите ползи. Проучванията показват, че излагането на ниски температури може да предизвика изгаряне на калории и да допринесе за загуба на тегло.

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay