5 полезни съвета за по-здрави и по-дълги нокти

Ето как да го постигнете!

5 полезни съвета за по-здрави и по-дълги нокти

Всички дами искат да имат безупречен маникюр и се стремят ноктите им да бъдат в идеално състояние. Това е доста трудно понякога, защото има много фактори, които оказват влияние върху ноктите ни и начинът, по който изглеждат.

Независимо дали ноктите ви растат по-бавно, чупят се или просто не изглеждат добре, съветите и хитрините, които ще ви представим днес, ще помогнат на тяхното състояние и ще направят маникюра ви идеален!

1. Масажирайте кожата около ноктите
Всичко, което трябва да направите, е да отделите по 15 секунди на всеки нокът и кожата около него. Масажирайте нежно мястото, за да стимулрате растежа на ноктите. Масажът стимулира кръвообръщението в дадената зона, което пък от своя страна кара ноктите да растат по-бързо и по-здрави.

2. Хранете се здравословно
Ноктите са направени от кератин, субстанция, която изисква определено ниво на протеини, за да може да бъде създадена. Ако на тялото ви му липсват протеини, е много възможно ноктите ви да бъдат чупливи. Ето защо трябва да си набавите повече протеини чрез една здравословна диета.

5 полезни съвета за по-здрави и по-дълги нокти

3. Хидратирайте ноктите
На практика, ноктите са част от кожата ни, което означава, че имат нужда от хидратация и тя ще им помогне да изглеждат по-добре. Когато слагате лосион или крем върху ръцете си, обърнете малко повече внимание на ноктите и нанесете и върху тях. Това е супер лесна стъпка, която обаче ще даде видими резултати.

4. Носете ръкавици
Когато миете съдове или пък перете на ръка, винаги поставяйте защитни ръкавици, за да предпазите ноктите си не само от водата, но и от вредните химикали, съдържащи се в почистващите препарати.

5. Пилете само в една посока
Експерти посочват, че пиленето на ноктите в няколко посоки ги прави по-слаби и чупливи. Когато пилите счупен или сцепен нокът, е по-добре да го правите само в една посока. По този начин нокътът ще започне да расте правилно и е по-малко вероятно да се счупи отново.

Aко тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

 
7 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay