5 симптома, свързани с менструацията, които може да издават сериозен проблем

Вижте кои са те

5 симптома, свързани с менструацията, които може да издават сериозен проблем

Харесва ли ни или не, менструацията е част от живота ни. И всяка жена е наясно кое е нормално и кое не, свързано с менструацията й. Менструацията може да даде ценна информация за здравето ви. Цикълът е много показателен за гинекологичното ни здраве. Ето няколко проблема, които менструацията ни може да издаде:

1. Редовно имате големи съсиреци

Наличието на съсиреци по време на менструцията е нормално. Но ако имате често и то големи съсиреци ( под големи се има предвид с размерите на топка за голф), това може да е признак на маточни фиброми, неракови тумори, които могат да се развият в матката.

2. Налага се да сменяте тампона или превръзката си през по-малко от час

Силното кървене може да е индикация, че имате полипи в матката или маточна фиброза. Ако силното кървене е придружено от замайване, трябва да посетите лекар веднага, защото това може да бъде признак на анемия или хормонален дисбаланс.

3. Менструацията ви продължава повече от 7 дни

Има много неща, на които може да се дължи, включително стрес. Има жени, на които менструацията им обикновено е около 7 дни, но ако по принцип менструацията ви е по-кратка, а се случи да кървите по-дълго, това може да се дължи на поликистозни яйчници и маточни полипи.

4. Цикълът ви е по-кратък от 20 дни

Отново, всеки цикъл е различен, но ако внезапно цикълът ви стане внезапно по-кратък, може да бъде признак на овулационна дисфункция или нарушение на щитовидната жлеза

5. Липсваща менструация, без бременност или кърмене

Ако сте под голямо напрежение или тренирате много интензивно, това може да бъде причина за липсваща менструация. Но проблемите с щитовидната жлеза също могат да причинят липса на менструация.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay