6 странни симптома на бременността

Всяка жена очаква сутрешно гадене и по-голям апетит, но има още много други симптоми

6 странни симптома на бременността

Бременността е период, в който с тялото се случват хиляди промени. Подуване, задържане на вода, болки на необичайни места и много други. Например, знаете ли, че има жени, на които ръцете им са изтръпнали постоянно. Причината за това е проста- в тялото се задържа вода, ръцете се подуват и нервите на ръцете са притиснати, затова се усеща изтръпване. Вижте и други странни симптоми на бременността:

  1. Дентални проблеми

    Заедно с почти всички други части на тялото, може да усетите, че и венците се подуват. Това се дължи на промените в нивата на естрогена и прогестерона, увеличава се притока на кръв и венците се подуват. Много често срещани са проблемите със зъбите при бременните жени, но за щастие отшумяват бързо след раждането.

  2. Проблеми с носа

    Предстоят ви запушване на носа, кървене и хъркане. Това отново се дължи на подуването. Както вече споменахме много части от тялото се подуват по време на бременността и лигавицата на носа е една от тях. Това предизвиква тези неприятни симптоми.

  3. Стомашни проблеми

    Увеличаването на прогестерона забавя времето за преминаването на храната от стомаха към червата, което може да доведе до запек. Плюс това по време на бременността, жените приемат повече вода, което също затруднява преминаването на храната.

  4. Разширени вени

    Растящото вътре във вас бебе изисква огромен приток на кръв, за да може кръвта да достави по-голямо количество кислород и хранителни вещества. Обема на циркулиращата кръв се увеличава с 50%. Това налягане на кръвта причинява разширени вени на краката. Няма начин да предотвратите това нещо, но за да намалите болката и подуването, вдигайте краката си високо, когато седите или лежите.

  5. Кожни проблеми

    Вероятно сте чували, че хормоните предизвикват появата на акне, чувствителност към слънце, потъмняване на кожата и т.н. Ще се изненадате обаче още колко кожни проблеми може да предизвика бременността. Възможно е да се появяват леки наранявания постоянно, особено на места, на които кожата се трие в нещо-деколте, подмишници, зоната около гърдите.

  6. По-големи крака

    По време на бременността стъпалата и глезените се подуват, това е нормално. Но има много жени, които смятат, че след раждането краката им са останали по-големи. За това е виновен хормонът релаксин. Той влияе на ставите, за да може бебето да излезе през таза, но понякога това се отразява и на ходилата. Ефектът може да бъде временен, не бързайте да се притеснявате.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay