8 симптома на гонорея, които може да не забележите

8 симптома на гонорея, които може да не забележите

Диагнозата гонорея не е страшна. Обикновено, всичко, от което се нуждаете е лечение с антибиотици, за да я премахнете от организма си и да продължите със сексуалния си живот. 

Истинският проблем е да успеете да забележите проблема. 

Гонореята, бактериална инфекция, може да се предава чрез всякакъв вид секс - орален, анален или вагинален. И тя всъщност е често срещана. 

Препоръчително е всички, сексуално активини жени на възраст под 25 години, да се подлагат на тестове за гонорея веднъж годишно. Това се отнася и за по-възрастните жени, които имат много сексуални партньори. 

Изследването е изключително важно, защото гонореята няма много очевидни симптоми. Но инфекцията може да причини усложнения, затова е важно да бъде хваната навреме и излекувана. Гонореята може да доведе до дългосрочни последици, като безплодие. 

Ето защо е важно да знаете все пак какви са симптомите на гонорея, в случай че се заразите в периода между 2 изследвания. Ето 8 предупредителни знака, за които трябва да внимавате:

1. Парене при уриниране

Паренето при уриниране е всичко друго, но не и нормално. Това е знак за редица инфекции, предавани по полов път. Това представлява възпаление в гениталната област и уринарния тракт. Този признак на гонорея налага незабавна консултация с лекар.

2. Болки в таза

Някои жени могат да имат тъпа, болезнена тазова болка, която се различава значително от предменструалните симптоми или спазми. Ако не изчезне с обезболяващи, трябва да обърнете внимание и да се прегледате.

3. Имате по-силно течение от обикновено

Анормалното или увеличеното течение е един от основните симптоми на гонореята при жените. Течението може да е повече като количество, със зеленикав цвят или неприятен мирис. 

4. Кървене между менструациите

Един от симптомите на гонореята е кървене между две менструации. Това се случва, защото шийката на матката може да бъде възпалена от инфекцията. Ако забележите това, отидете при Вашия лекар или гинеколог, който може да разбере дали е гонорея, друга инфекция или съвсем различен проблем.

5. Кървене по време на секс или след това

По време на сексуален акт, поради дълбокото проникване, пенис, вибратор или друга играчка може да влезе в контакт с възпалена тъкан и това да предизвика кървене. Многобройни проблеми, включително гонорея, могат да предизвикат подобни проблеми. 

6. Болка по време на сексуален акт

Говорейки за секс.. може да варира от лек дискомфорт до по-остра болка. Гонореята може да възпали тъканите на вагината и шийката на матката, което ги прави изключително чувствителни.

7. Дращене в гърлото, което не минава

Този симптом не е често срещан, но все пак се случва. В крайна сметка, възможно е да се заразите с гонорея и при орален секс. Ако това се случи, едно и също възпаление, което може да повлияе на вагината и шийката на матката, може също да повлияе на гърлото ви. Очевидно е, че възпаленото гърло е по-често свързано с обикновена настинка, но ако болката в гърлото не изчезва, поговорете с лекар.

8. Възпален и болезнен анус

Не на последно място, симптомите на гонорея могат да се проявят в ануса. Това се случва, ако сте прави анален секс с инфектиран човек. В този случай, се появява възпаление на лигавицата на ректума и това може да причини болка. Ако имате този симптом, консултирайте се с лекар. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 6
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay