Естествени средства за борба с най-разпространените заболявания

Ето как да излекувате своето заболяване

Естествени средства за борба с най-разпространените заболявания

Естествените средства, които имате в дома могат да облекчат различни видове болка и да ви накарат да се почувствате много по-добре. Ако проблемът не е толкова сериозен и сте абсолютно сигурни, че не се нуждаете от професионална грижа, можете да се обърнете към нашата Майка природа за помощ. Решихме, че трябва да научите повече за тези естествени алтернативи за безопасно и ефективно лечение на заболяванията.

1. Болка в гърба 

Има специални точки за акупресура на долната част на гърба, точно под кръста и над бедрата - помолете някой да ги масажира леко за временно облекчение.

Помолете един от членовете на вашето семейство да масажира гърба ви с алкохол. Преди да започнете масажа, почистете кожата на гърба си. Поръсете малко алкохол и внимателно го втривайте в кожата.

Също така опитайте масажи със сандалово дърво, което е много популярно заради релаксиращия си ефект

Повдигането и пренасянето на тежки предмети трябва да се извършва много внимателно, за да се избегне нараняване на гърба. Най-добрият вариант в този случай е да се огънете в коленете и никога в кръста.

Опитайте с топлинна и студена терапия: редувайте топъл и студен компрес за 20 минути. За студена терапия можете да използвате лед, опакован в кърпа.

Сварете 1 литър вода с 1/4 литър оцет и добавете 2 супени лъжици розмарин. Оставете да стоят 5 минути и използвайте кърпа за мокър компрес, нанесен върху болезнената област.

Изборът на правилния матрак е важно нещо - не трябва да бъде прекалено твърд, но не и прекалено мек. 

Можете също така да опитате да поставите възглавница между коленете си. Ако спите на гърба си, поставете възглавница под коленете си.

Когато ставате от леглото, първо легнете на една страна, след това плъзнете краката си на пода и натиснете себе си в седнало положение. По този начин няма да окажете прекалено голям натиск върху долната част на гърба си.

2. Главоболие

Легнете и сложете студен компрес за 15 минути в болезнената област.

Смесете сок от чесън (1 скилидка) с 1 супена лъжица мед. Тази рецепта реактивира сензорните зони на мозъка и кара болката да изчезне.

Чаят от мента е мощен релаксант, който често се използва за облекчаване на болката. Този чай може също така да облекчи болката и дискомфорта.

Опитайте се да се отпуснете и да масажирате главата си, изпълнявайки кръгови движения с пръстите си.

3. Запушен нос

Сварете евкалиптови листа в тенджера. Вдишвайте парата, като държите главата си над тенджерата и вдишвате дълбоко. Ще имате бързо облекчение.

Опитайте лечебната смес от дафинови листа, градински чай и канела. Поставете билките в гореща вода за 5 до 10 минути. Тяхната великолепна миризма е толкова силна, че лесно ще помогне да отпуснете запушения нос.

Мед и ябълков оцет. Смесете чаша вода, 2 супени лъжици ябълков оцет и 2 супени лъжици мед. Оставете да стоят 3 минути преди да пиете.

Вода на пара. Поставете малко вода в купа и я варийте, докато започне да се изпарява. Дръжте главата над купата, покрийте с кърпа и вдишайте пара. 

4. Дерматит

Овесена каша. Покрийте 500 грама овес с 1 литър вода. Оставете го да заври и не спирайте да бъркате. Оставете го да се охлади. Направете компрес и приложете върху засегнатите области.

Мая. Смесете маята с мляко, кисело мляко или сок. Тази смес е естествен почистващ препарат за кожа, който ви помага да се справите с дерматит.

Мащерка. Поставете малко мащерка в купа с вода и кипете. Оставете го да се охлади и нанесете билковата смес на засегнатите области. Това ще помогне за намаляване на сърбежа и дразненето на кожата.

Чаено дърво. Поръсете няколко капки масло от чаено дърво на гъба и леко нанесете върху засегнатите области.

5. Запек

Овесена каша. Органичните овесени ядки, смесени с вода и лимон, могат да помогнат при запек.

Зехтин. За да спомогнете за облекчаване на запека, опитайте се да правите масаж всеки ден. Нанесете върху корема си малко зехтин и масажирайте по посока на часовниковата стрелка.

Задушени ябълки. Яденето на ябълки, без обелки помага за храносмилането. След като вашата система се нормализира, можете да ядете ябълки с обелки. 

Портокал и сок от киви. Пиенето на този сок на празен стомах сутрин ще осигури достатъчно фибри, за да стимулира храносмилането и да помогне за облекчаване на запека.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay