Ето защо трябва да спрете да използвате мокри кърпички за сваляне на грим

Ето защо трябва да спрете да използвате мокри кърпички за сваляне на грим

Добрезнаете колко е важно да почиствате грима си всяка вечер преди да си легнете. За улеснение някои дами употребяват мокри кърпички за целта, което обаче се оказва не особено добро решение. Редовното използване на кърпички за грим може сериозно да увреди кожата ви и да доведе до няколко проблема, които не са за подценяване.

Изсушават кожата

Влажните кърпички съдържат алкохол, който премахва грима ви, но също така премахва естествените масла на кожата ви. Липсата на влага води до сухота. Въпреки това, тези кърпички не почистват ефективно лицето ви и все още оставят остатъци след себе си, което прави кожата ви по-малко абсорбираща. Така че, когато нанесете овлажнител след това, ефектът му не е толкова добър, колкото бихме искали.

Алергични реакции

Използването на мокри кърпички е известно, че причинява алергични реакции. Зачервяването и пигментацията са често срещани, но може да получите и сериозни реакции. Още през 2015 г. жена претърпява подобна реакция и заради мокри кърпички получава с мехури подобни на изгаряния по пръстите и лицето. Ако наистина трябва да използвате кърпичка, препоръчително е първо да прочетете етикета и да проверите съставките.

Запушени пори

Хората използват кърпички за лице, за да се отърват от ззамърсяванията, излишното омазняване и грим, но не знаят, че винаги има остатъци. Това води до запушване на порите и поява на пъпки.

Ракови заболявания

"Мокрото" в мокрите кърпички не е нищо друго освен химикали и консерванти, които са вредни за кожата ви. Химикалите като парабените са свързани с причиняване на рак на гърдата, тъй като имитира свойствата на естрогена и може да увеличи растежа на клетките на гърдата.

Преждевременно стареене

Според известен козметичен лекар и експерт по грижа за кожата, използването на кърпички за грим могат да състарят кожата ви преждевременно. Когато използвате тези продукти, сте склонни да разтривате грубо кожата си с тях, което води до отпусната кожа, бръчки и пигментация.

Не почистват добре

Кърпичките за грим никога не почистват лицето ви както трябва. Те просто "размазват мръсотия, бактерии, омазняване и грим". Те наистина разграждат частиците на грима, но това е единственото, което правят. Винаги е необходимо правилно изплакване. Най-добрият начин да се отървете от грима е като го измиете с вода и нежен почистващ препарат.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay