Забравете за секса преди цитонамазка

Забравете за секса преди цитонамазка

Запомнете: Никакъв вагинален секс поне 24 часа преди цитонамазка. Звучи като твърде сурово правило, но има сериозна причина, поради която трябва да обърнем внимание на това, защото може да има сериозни последствия за здравето ни. 

Не искате сперматозоидите да пречат на вашият гинеколог да разчете резултатите. 

Цитонамазката е скринингов тест за рак на шийката на матката, който проверява за абнормални клетки, взети от шийката на матката. Това е наистина важно изследване което никога не трябва да пропускаме, тъй като изследването може да ни провери и за HPV. (Човешки папилома вирус). Когато клетките от шийката на матката се изпратят при патолог за изследване е най-добре да нямаме никакви смущаващи клетки, включително бактерии или други ненужни възпаления, които могат да направят резултатите по-малко надеждни. 

Ако правите секс с нов партньор, шансът за някаква инфекция е доста голям. Симптомите на вагиналната инфекция може да се появят след ден- два, така че обърнете внимание дали имате някакъв дискомфорт. 

Ако се съмнявате, че може да имате някакво възпаление, по-добре отложете часа за цитонамазка с няколко дни, за да сте сигурни, че няма пречки, които могат да доведат до фалшив резултат. 

Друга причина за неточни резултати може да бъде месечният ви цикъл. Кръвта може да направи резултатите неточни. Ако има признаци за кървене, под формата на червени кръвни клетки върху инструмента, с който се взимат клетки от шийката на матката, резултатите могат да бъдат по-трудни за разчитане. 

В крайна сметка, просто избягвайте всичко, което би замъглило резултатите. 

Това означава, че освен сперматозоидите, там не трябва да има и други неша, като лубрикант например. Също така не трябва да сте използвали продукти за интимна хигиена или вагинални лекарства. 

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay