Защо гърдите ни стават по-големи преди менструация?

Защо гърдите ни стават по-големи преди менструация?

Случвало ли ви се е да забележите, че гърдите ви са осезаемо по-големи преди менструация? Вероятно да, това е нещо съвсем нормално. 

Уголемяването и чувствителността на гърдите са едни от най-често срещаните симптоми на ПМС.  То се дължи на хормоналните промени, които се случват в тялото, през този период.

Преди менструацията, тъканта на гърдите ви става по-чувствителна към промените в нивата на хормоните. Хормоналните промени, които настъпват преди и по време на вашия цикъл, могат да причинят подуване на гърдите наред с други странични ефекти.

Както може би сте забелязали, това е само временен страничен ефект на ПМС. Подуването на гърдите обикновено намалява след началото на менструацията. И макар да се счита за често срещан страничен симтоп на ПМС, не всеки се сблъсква с това. 

Ако чувствителността, която може да придружава отока, ви притеснява, има няколко неща, които можете да направите, за да облекчите дискомфорта.

Намаляването на солта и кофеина може да помогне. Носенето на широки дрехи също може да бъде от полза, а ако болката е твърде силна, можете да използвате и обезболяващи лекарства. 

Изборът на различно бельо през това време на месеца също може да бъде от полза. Слагайте сутиени, които придържат гърдите добре, защото всяко движение причинява болка. Можете дори да носите спортен сутиен през тези дни. 

Въпреки че подуването на гърдите и чувствителността обикновено изчезват, след като настъпи менструацията, не се колебайте да се консултирате с лекар, ако имате притеснения. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay