Защо спазмите след оргазъм са факт

Защо спазмите след оргазъм са факт

Нека поговорим за оргазмите: Те трябва да са екстаз, нали? Или не… но в никакъв случай не трябва да носят болка.

И все пак, тъй като човешкото тяло е пълно с мистерии, понякога оргазмите действително нараняват. Да, говорим за онези досадни спазми, които сякаш идват от нищото веднага след секс.

Какво причинява болезнените спазми? Официалното наименование на тази болка е дисоргазмия, което означава, че чувствате болка по време или след оргазма. При жените, които изпитват болка след оргазъм, спазмите, които могат да се чувстват като спазмите преди месечен цикъл, обикновено се случват веднага и могат да продължат няколко часа след секса. Можете да почувствате болката навсякъде във влагалището и/или в долната част на корема или гърба.

Вашата матка е мускул и се свива, когато получите оргазъм. Тя е мускул като всеки друг в тялото ви. Спомнете си болката, която понякога изпитвате, когато се напрегнете във фитнеса. Същото е. Но в някои случаи причина за болката е гинекологично заболяване, примерно възпалително заболяване на таза, ендометриоза, киста на яйчника или миома на матката.

Най-просто казано, болката обикновено произтича от триенето, което се получава по време на секс. Сексът не трябва да носи болка, а истинско удоволствие. Задължително потърсете причината за болката, ако изпитвате такава. Причината може да е просто триенето, но може да страдате от заболяване, което се нуждае от лечение.

Не допускайте, че сте обречени да страдате от тези крампи до края на живота си. Ако забележите промяна в тялото си, не се притеснявайте да говорите с лекар.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay