Защо устните изтъняват с възрастта

Защо устните изтъняват с възрастта

Стареенето засяга толкова много аспекти от живота ни, особено когато става дума за телата ни. Въпреки това, като поемем контрола върху здравето си чрез упражнения, здравословно хранене, поддържане на ниски нива на стрес, достатъчно сън, поддържане на хидратация и грижа за всички проблеми с психичното здраве, телата ни могат да бъдат здрави и активни и на по-зряла възраст. Грижата за тялото ви отвътре навън не само ще ви помогне да се чувствате страхотно, но и ще изглеждате по най-добрия начин в бъдеще.

Един от най-забележимите физически признаци, които идват с възрастта, е начинът, по който кожата ни се променя - особено по време на менопаузата и това често е изписано по цялото лице. Появяват се бръчки, а усмивката ни дори може да загуби своя блясък, включително външния вид на устните ни. Въпреки че много от нас се фокусират върху поддържането на тялото си здраво и изграждането на рутинна грижа за кожата ни, устните често се забравят. 

За съжаление, един основен ефект от стареенето идва под формата на по-тънки устни. Тъй като кожата ни старее, устните ни също стареят и външният вид на устата ни може да се промени с годините. За да спрете процеса на стареене, първо трябва да разберете защо устните ви могат да изтънеят и как да се погрижите за проблема.

Загуба на колаген

С годините кожата ни произвежда по-малко колаген, който е от ключово значение за поддържането ѝ да изглежда стегната и плътна. Това може да доведе до бръчки и отпусната кожа в по-късните години. Въпреки това, колагенът също е от ключово значение, за поддържане на плътността на устните.

Това до голяма степен е резултат от загубата на мазнини в лицето, което също води до изпъкване на бузите. В допълнение, колагенът, който естествено поддържа устните да изглеждат плътни, започва да намалява, правейки ги да изглеждат по-тънки и по-малко дефинирани. Когато това се случва, варира от човек на човек, но е неизбежна част от стареенето.

Този процес може да започне още докато сте на 20 годдини, така че правилната грижа за устните ви е от решаващо значение, ако искате да ги поддържате в най-добрия им вид. Фактори като увреждане от ултравиолетовите лъчи и тютюнопушенето могат да допринесат за проблемите с устните по-късно в живота, така че грижата за тях може да се наложи да се превърне в ключова част от вашата рутина против стареене в бъдеще.

Как да предотвратим изтъняването на устните

За щастие, лечението и предотвратяването на изтъняване на устните не е страшно и не е наложително да се стигне до пластична операция. Има естествени начини да помогнете на устните ви да изглеждат плътни, докато остарявате. Един от начините е да пиете много вода. Поддържането на хидратация е чудесно за кожата и устните ви и тялото ви ще ви благодари за това. Използването на продукт за устни със SPF също ще гарантира, че слънцето няма да увреди крехката кожа на устните ви.

Приемането на добавка с колаген е друг чудесен начин да помогнете на тялото си да се пребори с естествената му загуба, която се случва по време на процеса на стареене. Продукти като кремове за устни и маски също могат да бъдат добра опция за вас. Използването на грим като молив за устни също ще ви помогне да създадете повече плътност. Въпреки това, за тези, които търсят по-трайно решение, попълването на устните с ботокс или инжектирането на хиалуронова киселина може да предложи малко по-дълготрайна алтернатива.

Въпреки че никой не може да спре процеса на стареене, има много неща, които могат да се направят, за да бъдете активни в борбата срещу него. Като поддържате тялото си здраво отвътре и отвън, кожата и устните ви със сигурност ще бъдат възнаградени и ще изглеждате по най-добрия начин за години напред.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay