Защо хималайската солна лампа е едно от най-важните неща, които бихте могли да притежавате

Защо хималайската солна лампа е едно от най-важните неща, които бихте могли да притежавате

Ползите от розовата хималайска сол вече са добре известни - тя помага при храносмилането и поддържа нивата на кръвното налягане.

Но какво могат да правят хималайските соли в домовете ни?

Тази сол се предлага в различни форми по целия свят. Тя често има розов оттенък поради минерални примеси. Солта се използва главно в храната, но може да се намери в такива форми, като лампи, ексфолианти, соли за вана, соли за тялото, инхалатори и много други.

Истинската хималайска солна лампа е направена от твърд солен блок и обработена ръчно. Дълбоките подземни рудници в Пакистан, разположени в западната част на Хималайските планини, са единственият източник на истинска хималайска розова сол.

Влияние на лампи от хималайска сол

В природата се произвеждат отрицателни йони. Лампите физически и химически преобразяват стаята.

Останете позитивни

Заобиколени сме от положителни и отрицателни йони, заредените молекули на които се носят във въздуха. Положителните йони са всъщност опасни както за физическото, така и за психичното здраве на човека и се излъчват от електронните вълни във въздуха - от телефони, компютри, телевизия и др.

Положителна страна на отрицателни йони

Отрицателните йони се образуват, когато молекулата придобие отрицателно заредени електрони. Те привличат дразнители, алергени и такива естествени замърсители, като плесен и прах. Те се свързват с тези замърсители и ги неутрализират.

Отрицателните йони се произвеждат предимно в природата близо до водопади и на плажа. Те стимулират потока на кислород към мозъка и увеличават умствената енергия и бдителността.

И така, къде можем да получим нещо, което ще произведе отрицателни йони? Хималайска солна лампа, разбира се!

Крушката вътре в лампа загрява кристала и привлича вода, а когато топлината изпари водата, тя създава отрицателни йони. Отрицателно заредени йони, образувани при нагряване на солна лампа, в природата се образуват след гръмотевична буря. Спомнете си колко лесно е да дишате навън веднага след летния дъжд. Хималайската солна лампа ще ви позволи да го усетите, без да напускате дома си.

Уникалните качества на солната лампа се основават на активното взаимодействие на три фактора: химико-физичните свойства на солта, светлината и цвета.

Какво правят хималайските солни лампи

Йонизират стаята.

Балансират и неутрализират изкуствените честоти и неестествените електромагнитни вълни.

Произвеждат светлинни вълни за лечение и успокояване на тялото.

Ползи за здравето

Главоболие и мигрена. Розова хималайска сол помага да се справим с увредено мозъчно кръвообращение (главоболие, мигрена).

Психични разстройства и разстройства, свързани със стрес (включително безсъние). В съответствие с цветотерапията, както и с общото удоволствие на човека, топлата розово-оранжева светлина на солената лампа успокоява и дава усещане за щастие.

Лампа лекува болки в ставите и ревматоиден артрит.

Нарушаване на кръвоносната система. Лампа от хималайска сол има превантивен и терапевтичен ефект при сърдечно-съдови заболявания.

Проблеми с дишането (включително настинка). Солната терапия при проблеми с дишането се появява в края на 18-ти век, когато е установено, че работниците в солниците имат изненадващо малък процент дихателни проблеми, в сравнение с хората от "по-малко солени” професии.

Полезните свойства на солта не изчезват с времето, а благотворният ефект трае толкова дълго, колкото остава включена лампата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

6 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay