Как да помогнете на бебе с колики?

Как да помогнете на бебе с колики?
Pexels

Коликите са състояние, което може да засегне някои бебета в първите им месеци. Въпреки че не съществува универсално решение, ето някои стратегии и методи, които могат да помогнат на бебето с колики:

Опитайте да го успокоите: Нежно прегърнете и притиснете бебето към себе си, тъй като повечето деца с колики се успокояват от тялото на родителите си. Можете да използвате слинг за разходките, тъй като има успокояващ ефект.

Топли бани или топли компреси: Топлата вода може да помогне за релаксация на бебето и да намали дискомфорта от коликите. Използвайте топла (но не гореща) вода и оставете бебето да се наслади на къпане във ваната или приложете топъл компрес на коремчето му.

Промяна на диетата: Ако сте кърмите бебето си, можете да опитате да промените своята диета, като избягвате храните, които могат да предизвикат колики. Някои от тях включват млечни продукти, броколи, лук, цитрусови плодове и шоколад.

Масаж на коремчето: Нежно масажиране на коремчето на бебето може да помогне да се облекчи болката и да се намали дискомфорта. Поставете малко олио или лосион върху ръцете си и масажирайте коремчето на бебето с кръгови движения в посока на часовниковата стрелка.

Помощни средства при колики: Има налични специални биберони, бутилки и капки, които са проектирани да помогнат за намаляване на коликите. Те обикновено имат антиколикови системи или форми, които могат да помогнат на бебето да поема по-малко въздух по време на хранене.

Ако симптомите продължават и се влошават, важно е да се консултирате с педиатър. Те могат да предоставят по-специфични съвети и да изключат други причини за дискомфорта на бебето.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay