Как да се преборим с есенната умора?

Не позволявайте да си останете вкъщи

Как да се преборим с есенната умора?

Хората, които са по-чувствителни, реагират остро на промените в климата. По-малкото Слънце, драстичният спад на температурите, множеството облаци и мрачното небе не влияят добре на човек. Ето защо се появява есенната умора. Ние ще ви предложим как да я преборите.

Не изневерявайте на разходките! Да, може и слънцето да е скрито от досадните облаци, но има много по-голяма вероятност да го видите навън, отколкото в стаята. Всъщност една от основните причини, според мен, хората да са депресирани през този сезон, е, че се затварят в себе си, не искат да излизат никъде и с почти никого. А това допълнително усложнява ситуацията. Така че, излизайте по-често! Ако трябва, се облечете добре, увийте се с шалове, но се разхождайте. Не позволявайте времето да Ви откаже от движението, защото всички знаем, че движението е живот.

Не забравяйте и тичането в парка пак през този сезон! Да, знаем, че си мечтаете за топлина и комфорт, но  по този начин няма да Ви стане по-добре. Хубаво е да спортувате.

Храната е от изключително значение за това как ще преживеете есента. Заложете на здравословен хранителен режим. Изберете храната, която е богата на магнезий и витамини B и C, тъй като тя се бори с умората. Включете в менюто си много плодове, зеленчуци, бобови растения и ядки.

Бъдете усмихнати през есента, защото скоро ще трябва да посрещаме един по-студен сезон, а именно зимата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay