Как да си приготвите черна паста за зъби вкъщи

За да имате по-здрави зъби

Как да си приготвите черна паста за зъби вкъщи

Твърдо вярвам, че дори и оралното здраве започва с диетата. Нашите зъби са съставени от същите основни хранителни вещества и минерали, които съставляват костите, кожата, косата и тялото. Когато не приемаме тези хранителни вещества от нашата храна, нашето здраве и зъби могат да страдат. Разбира се, ние не сме съвършени и не задължително се абонирате за твърдението "Вие сте това, което ядете" 24/7 - все пак трябва и да живеем малко! Въпреки това, можем да поддържаме оралното си здраве. Много пасти за зъби съдържат химикали, багрила и дори захари, за да поддържат нашите усмивки, което гарантира, че тези съставки са необходими или дори полезни за нас?

Днес ще ви споделим как да си направите паста за зъби вкъщи и да спрете да купувате тези от магазина, които са пълни с химикали. Активният въглен в тази паста за зъби почиства, освежава и избелва зъбите, докато кокосовото масло предпазва зъбите ви. Етеричните масла дезинфекцират и поддържат венците здрави. 

Съставки:

1/4 чаша сода за хляб

1/4 чаша кокосово масло

2 супени лъжици калций на прах

1 супена лъжица активен въглен на прах

2-3 капки етерично масло от карамфил

2-3 капки етерично масло от мента

Стевия, за вкус ( по избор)

Насоки:

Смесете всички съставки заедно в кухненския робот, докато се получи хомогенна смес; съхранявайте в стъклена бутилка или тубичка. За да използвате, натопете четката за зъби в пастата или използвайте малка козметична шпатула.

Оставете пастата на вашите зъби за няколко минути след миене, за допълнително избелване. Използвайте няколко пъти на ден за най-добри резултати за избелване.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay