Как проблемите с щитовидната жлеза могат да навредят на сексуалния ви живот?

Сексът е нещо, за което сте способни да мислите по цял ден. Проблеми с щитовидната жлеза? Няма да се замисляте за никакви креватни изпълнения.

Как проблемите с щитовидната жлеза могат да навредят на сексуалния ви живот?

Щитовидната жлеза е с форма на пеперуда и се намира във врата ви. Тя контролира начина, по който всяка клетка в тялото ви използва енергия. Когато не работи правилно, ефектите могат да се забележат в спалнята.

Ето как проблемите с щитовидната жлеза могат да повлияят негативно на сексуалния ви живот.

Проблеми с щитовидната жлеза = болезнен секс?

Проблемите с щитовидната жлеза могат да намалят вагиналното смазване, което прави секса неудобен, болезнен или незадоволителен. Вагиналното смазване е важно за сексуалното удоволствие при жените. Ако влагалището е прекалено сухо, на пенисът ще му е по-трудно да проникне, което ще предизвика триене или дразнене. Ако сте забелязали вагинална сухота, уговорете си среща с вашия лекар.

Ниско ниво на хормоните = слабо желание за секс

Когато имате нарушение на функциите на щитовидната жлеза, е нормално да имате проблеми с тестостерона. Това би повлияло на либидото ви. Докато тестостеронът се смята за мъжки хормон, жените също го произвеждат. Той е отговорен за различната степен на сексуален нагон и при мъжете, и при жените.

Както хипертиреоидизмът, така и хипотиреоидизмът могат да допринесат за проблеми като депресия и умора и двата въпроса могат да доведат до слабо желание. Проблемите с щитовидната жлеза могат да създадат хормонален дисбаланс, причинявайки на мъжете проблеми с получаването или поддържането на ерекция. Това е доста често, особено сред мъжете с хипотиреоидизмът.

Проблемите с жлезата не могат да се определят като характерни само за жените. Макар и по-рядко, те се срещат и при мъжете. Проблемите с жлезата могат да доведат до проблеми с еякулацията. Независимо дали тя ще е преждевременна или забавена, тя е неприятна както за мъжа, така и за жената. Забавената еякулация се случва, когато мъжът не може да еякулира или може да го направи само след дълъг секс, например 30 до 40 минути. Преждевременната, от друга страна, се случва когато мъжът еякулира по-рано от желаното.

За щастие повечето сексуални проблеми отминават, когато нарушението на щитовидната жлеза се лекува. Възможно е част от лечението да включва прием на лекарства. Срещата със специалист и обсъждането на вашите симптоми, може да ви помогне да намерите лечението, което е най-подходящо за вас.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay