Какво означава, когато носът ви e студен

Какво означава, когато носът ви e студен

Може да си помислим, че студеният нос е само признак на измръзване, но не винаги е така, тъй като е възможно да имате студен нос дори когато е топло. Когато това се случи, може да е знак, че тялото ви се нуждае от допълнително внимание.

Ето какви може да са причините:

1. Това може да е признак на лош кръвен поток в носа

Когато стоим дълго време в стая с ниска температура, тялото се опитва да запази топлината, като намалява притока на кръв от крайниците и го пренасочва към жизненоважни органи в тялото. Може също така да забележим, че носът ни ще бъде първото нещо, което ще се охлади, тъй като тази част на тялото няма много мазнини. Пиенето на чаша нещо горещо, като чай или кафе, може да ни помогне да се стоплим.

2. Претоварени сте с работа

Проучване в Университета в Нотингам открива връзка между телесната ни температура и количеството стрес в мозъка ни. По време на изследването, колкото повече участниците се фокусирали върху задачите, които им се давали, толкова по-хладни ставали лицата им, особено в областта около носа. Ако и вие се чувствате по този начин, докато работите, е добре да си направите кратка почивка, преди да продължите работата си.

3. Подложени сте на силен емоционален стрес

Емоционалният стрес може да бъде причина за феномена на Рейно, който кара кръвоносните съдове в нашите крайници да се стесняват драстично за кратък период от време. Това води до студ и изтръпване в определена област, като носа, и може да продължи от няколко минути до часове. Феноменът на Рейно е по-често срещан при жените и сред тези, които живеят в студен климат.

4. Вашите хормони може да са дисбалансирани

Когато не произвеждате достатъчно хормони на щитовидната жлеза, метаболизмът на тялото ви може да стане бавен. Наличието на бавен метаболизъм ще накара тялото ви да спестява топлина и енергия и може да доведе до по-малко топлина, насочена към крайниците, като носа ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay