Какво се случва, когато не си измиете ръцете след тоалетна

Какво се случва, когато не си измиете ръцете след тоалетна

Пропускате ли понякога измиването на ръцете, след като използвате тоалетната? Хванахме ви! Ако се опитате да се измъкнете от тоалетната или без да миете ръцете си, или не ги измивате правилно, тази статия е задължителна за вас. Ако попадате в категорията, правите голяма грешка. Не миенето на ръце със сапун и вода след използване на тоалетната може да бъде опасно.

Тоалетните са място за размножаване на патогени и ако използвате обществени тоалетни, може да бъде още по-лошо за вас, защото нямате представа кой какво е докоснал. Когато не си миете ръцете, микробите се прехвърлят от ръката ви до каквото и да се докоснете, което приканва патогени да влязат в тялото ви. От лека инфекция на червата до коронавирус, можете да се заразите, като не си миете ръцете.

Измиването на ръцете непосредствено преди хранене не е достатъчно. Защото когато излезете от тоалетната, без да си миете ръцете и докоснете нещата, като мобилния телефон или бутилката с вода, прехвърляте микробите върху тях. Всеки път, когато докоснете тези предмети, имате достъп до всички микроби отначало. Кожата ви е супер чувствителна. Освен това, когато докосвате кожата си с пълни с микроби ръце, рискувате да получите кожни проблеми. Можете да получите кожни обриви, пъпки и дразнене на кожата.

Можете да станете носител на патогена и който влезе в контакт с ръцете или повърхността, която сте докоснали, също може да се разболее.

Ето какъв е правилният начин за измиване на ръцете:

- Измийте всички открити области на ръцете си

- Прокарайте ръце през течаща вода и нанесете сапун, за да премахнете микробите

- Разтрийте зад дланта и между пръстите

- Изтъркайте и ноктите внимателно

- Микробите се разпространяват мигновено върху мокри ръце, така че трябва да подсушите ръцете си правилно след измиване

- Не изхвърляйте хартиената кърпа, след като избършете ръцете си. Задръжте я и с нейна помощ отворете вратата и след това я изхвърлете. Тази стъпка е особено важна, тъй като докосването на дръжката на вратата може да ви изложи на микроби, оставени там от някой, който не си е измил ръцете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay