Капоейра, и то в България!

Зад стените на физкултурния салон 47 СОУ "Христо Г. Данов" в София се разкрива един нов свят, в който малки и големи се учат да търсят новото и уникалното

Капоейра, и то в България!

От центъра на София до непознатата и екзотична Бразилия ви делят само няколко пресечки. Съвместно със Sportuvai.bg ви представяме клуб "Luta Negra” - мястото, където всеки може да усети магията на капоейра и да стане част от голямото семейство на любителите на това бойно-танцово изкуство в България.

Зад стените на физкултурния салон 47 СОУ "Христо Г. Данов" в София се разкрива един нов свят, в който малки и големи се учат да търсят новото и уникалното, като развиват възможностите си за импровизация в различни ситуации.

Капоейра учи на уважение към личността, а практикуването й помага за хармоничното взаимодействие както в групата, така и в обществото.

Колегите от Sportuvai.bg са имали удоволствието да станат свидетели на една тренировка по капоейра, в която участие са взели хора от всякакви възрасти. Останали са впечатлени от видяното - от красотата на движенията, завладяващия ритъм на музиката и усещането за свобода и магичност.

Успели са и да си поговорят и с един от трениращите - Иван Петков. Неговият подробен разказ за заниманията може да гледате само в Sportuvai.bg

А за да ви убедим, че си заслужава да разберете повече за този спорт, ще ви покажем видеоревюто на Luta Negra, което показва всичко най-важно от този спорт и от атмосферата в групата:

 

 

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 08.02.2013|16:28
Преди време и в моя град имаше демонстрации, които бяха супер интересни, но няма място, където повече хора да я практикуват.
4
Не е посочен 08.02.2013|14:52
Много интересно съчетание между танц и бойно изкуство, преди време в нашия парк едно момче си тренираше под тези огнени ритми и от тогава се интересувам живо от това изкуство.
3
Не е посочен 08.02.2013|14:50
браво на децата. много интересен спорт . радвам се че спортуват и се грижат за здравето си
2
Не е посочен 08.02.2013|14:12
много интересно и аз досега не бях чувала за такъв спорт, изглежда много спокоен, интересен и уравновесен.
1
Не е посочен 08.02.2013|13:52
Никога не съм виждала такъв....танц/спорт бях впечатлена! Поздравления
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay