Кой е плодът, който предпазва от рак и е вълшебен за здравето?

Кой е плодът, който предпазва от рак и е вълшебен за здравето?
pixabay

Експерти посочиха плод, който предпазва от  три вида рак . Според  Андрей Продеус и Елена Малишева  това свойство има касисът.

Касисът  е с изключително широк спектър от лечебни свойства. Полезните съставки в него профилактират едни от най-сериозните заболявания - рак, диабет, инфаркт.

Плодът има  антоцианини , които намаляват риска от рак на белия дроб, рак на хранопровода и рак на кожата. За това има доказателства, казва Продеус. Това са вид флaвoнoиди, подобни на витамин Р. Те се естествени антиоксиданти, премахващи свободните радикали.

Според Малишева касисът е един от най-полезните плодове за здравето.

А диетологът  Елена Соломатина  посочва, че ракът на червата остава едно от най-опасните заболявания за хората. Според нея зеленчуците, горските плодове, пълнозърнестите  храни, млечните продукти и достатъчното количество вода имат най-благоприятен ефект върху профилактиката на рака.

Заместителите на захарта могат да провокират развитието на рак. За това говори лекарят Александър Мясников. Той подчертава, че те се смятат за по-опасни от захарта и се свързват с развитието на рак.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay