Конец за зъби или зъбен душ- кой е по-добрият вариант?

Конец за зъби или зъбен душ- кой е по-добрият вариант?

Всички сме чували от зъболекарите си, че използването на конец за зъби е много важно и че трябва да почистваме пространството между зъбите. Ясно е, че почистването е важно, за да имате здрави зъби, но дали това е ключът към по-бели зъби? 

Почистването на зъбите с конец и със зъбен душ има един и същи ефект. 

Какви са предимствата на зъбния душ?

За разлика от обикновения конец, който само премахва остатъците от храна, зъбният душ върши страхотна работа при премахването на допълнителни остатъци от бактерии и хранителни частици, които конецът не може да премахне. Почистването със зъбен душ също е по-щадящо към венците. 

Зъбният душ е по-добрият вариант и за хората, които не могат да почистват зъбите си с конец или носят шини, брекети и други. Зъбният душ определено е по-нежен. 

Как да използвате зъбен душ? 

Като за начало, добре е да използвате зъбния душ 2 пъти на ден. Има различни настройки на зъбните душове. Когато опитвате за първи път, избирайте по-леки програми. 

Много е важно водната струя да бъде перпендикулярна на зъбите. Ако насочите струята надолу към венците, това може да изстреля остатъците от храна вътре във венеца и да причини инфекция. 

Можете да смесите водата с малко вода за уста. 

Трябва ли да замените конеца за зъби със зъбен душ?

Накратко, не. Почистването със зъбен душ трябва да бъде само допълнение към почистването с конец. Традиционният конец може да почистите междузъбното пространство по-добре. Най-добрият вариант е да използвате и двете техники за почистване едновременно. 

Изхвърляйте водата от зъбния душ всяка вечер, за да избегнете натрупването на бактерии и микроби. Внимателно измивайте и подсушавайте контейнера за вода. Добре е понякога да почиствате резервоара с разтвор от оцет и вода, за дезинфекция. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay