Леките настинки не се нуждаят от чичо Доктор

Има статистики, които показват, че много хора ходят на лекар без да има причина

Леките настинки не се нуждаят от чичо Доктор

Все повече и повече наближава най-студеният сезон. Настъпва времето от годината, когато не е трудно да настинете и да се разболеете. А сегашното ту топло, ту студено време, създава идеална среда за развитието на вируси.

Но някои хора се плашат прекалено много от един течащ нос и едно зачервено гърло. И веднага тичат при лекаря си, редят се на опашки с истинските носители на зарази и са готови да погълнат купища хапчета. А лекарите това и чакат. Веднага могат да ви поставят най-тежки и засукани диагнози, да ви подложат на редица изследвания. А по-лековерните приемат всичко за чиста монета и се започва "тежкото боледуване”.

Тези, които преувеличават неразположенията си и си измислят нови и нови болести, са пациенти хипохондрици. Хора, които прекалено се страхуват за здравето си и непрестанно се чувстват болни. Течащият нос и леката мигрена не са тежки заболявания и няма нужда да посещавате личния си лекар, за да се почувствате по-добре.

Има статистики, които показват, че много хора ходят на лекар без да има причина. Това до голяма степен се проявява при майките с деца. Те изпадат в истерия, когато малкото им съкровище кихне или се закашля. Признаваме, че малчуганите се нуждаят от повече грижи и тяхното състояние е по-деликатно. Но определено тъпченето с лекарства не е полезно и не е нужно да се изпада в паника.

Разбира се, не толерираме и безхаберието относно здравословното състояние на всеки човек. Лекарят трябва да се намеси, когато симптомите са сериозни.

Обръщайте внимание на собственото си здраве и това на децата ви. Но не правете от мухата - слон. Препоръчваме да пиете повече чайове и да се обличате топло, когато симптомите се появят. Да ядете разнообразна и пълна с витамини храна.

Фрешовете са много удачен вариант заради голямото си съдържание на витамин C. Също така може да се обърнете към народната медицина. Там ще намерите голяма палитра от съставки, които ще ви вдигнат на крака за нула време!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 14.12.2012|12:22
Но не бива винаги да се разчита на самолечението че така можем допълнително да си навредим
9
Не е посочен 14.11.2012|07:47
Лично аз избягвам да ходя на лекар за такива дреболии, тъй като джипито ми има склонност да експериментира с мен и илачите.
8
Не е посочен 13.11.2012|13:51
Така е, медът е истински лек от природата. При настинка аз си правя отвара от една лъжичка мед и сока от 2-3 лимона, която загрявам на водна баня, страшно облекчава и сгрява.
7
Не е посочен 13.11.2012|13:03
Да, колкото и да не ни се иска, отново идва сезонът, през който повечето от нас поне веднъж ставаме жертва на лека настинка или грип. Използвам рецептите на бабите ни първо.За мен медът е много полезен, добре е да ядем по лъжица мед на всеки 5-6 часа, веднага щом усетим симптомите на настинка. Можем да го добавяме и към чая и водата,които пием.
6
Не е посочен 13.11.2012|11:54
така си е, но не винаги може да се прилага самолечение, зависи пак от това колко си болен
5
Не е посочен 13.11.2012|11:51
Дори е по-добре да не ходите при чичо доктор, който ще ви изпише разни илачи наблъскани с химии, няма нищо по-хубаво от меда, витамините, няколко дни вкъщи и бани илачи.
4
Не е посочен 13.11.2012|11:37
аз ходя на лекар , единствено когато имам реална причина :)
3
Не е посочен 12.11.2012|19:12
Най-добрата рецепта за лека настинка - чай, лимони, мед, чесън, краката в гореща вода с морска сол, горещ душ, дебели дрехи, евентуално фервекс, топла супа, сън и желание за възстановяване.
2
Не е посочен 12.11.2012|17:21
Никога за настинка не се обръщам към лекар,защото всеки гледа да ти набута някой скъп антибиотик,за да си вземе процента...с лекарства 7 дни,без лекарства една седмица.. :)Градете имунитет,стига с тези хапчета
1
Не е посочен 12.11.2012|16:49
Наистина това променливо време е много коварно по отношение на настинките. Аз лично усетя ли първите симптоми веднага вземам мерки, за да не се стигне до усложнение.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay