Най-лошият начин, по който можете да реагирате в момента: паника и презапасяване

Най-лошият начин, по който можете да реагирате в момента: паника и презапасяване

В момента има едно единствено нещо, което интересува целия свят: коронавирусът. Светът от много време не е бил изправян пред такова изпитание. Вирусът се разпространява изключително бързо и почти няма държава в света, която да не е засегната. Да, ситуацията е страшна. Всички сме изплашени, но в такива моменти най-важното нещо е хората да не се паникьосват. 

След обявяването на извънредно положение в България, в петък, се образуваха две групи хора. Едните изпаднаха в паника и започнаха да се презапасяват, а другите продължават да не приемат нещата на сериозно и продължават да се разхождат по улиците, застрашавайки както своя живот, така и живота на останалите. 

Истината е, че и двете групи хора не реагират адекватно на ситуацията. Не бива да пренебрегваме ситуацията. Вирусът е силно заразен, неизвестен на човечеството и съдбата му изобщо не е ясна. Истината е, че никой не знае какво ще се случи след месец или два, важно е да вземем нужните мерки и да направим всичко възможно да се предпазим. 

Излишната паника обаче може да бъде още по-опасна от пренебрегването на сериозността на проблема. И има няколко причини за това. На първо място трябва да отбележим, че стресът отслабва имунната ни система. А в момента е изключително важно да имаме силна имунна ситема. 

Второ- презапасяването с храна и други продукти от първа необходимост е излишно и егоистично. Когато отидете в магазина за поредния кашон тоалетна хартия или консерви, помислете за възрастните хора, които взимат пенсия от 200 лева и не могат да си позволят да си купят храна за месец напред. Помислете и за семействата с по няколко деца, които също не могат да си позволят да оставят 200 лева в магазина за хранителни стоки. 

Истината е, че може да се случат много по-страшни неща в резултат на пандемията, от липсата на тоалетна хартия. Бъдете разумни. Бъдете хора. Помогнете на хората в нужда. Мийте ръцете си. Останете си вкъщи. Не е толкова трудно. Останете си вкъщи- това може да спаси живот! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay