Най-честите грешки при спазване на калориен дефицит

Най-честите грешки при спазване на калориен дефицит
Canva

Спазването на калориен дефицит е решаваща стратегия за отслабване, но често се допускат грешки, които могат да попречат на целите ви. Ето някои от най-често срещаните грешки, които хората правят, когато спазват калориен дефицит:

Неправилно изчисляване на калорийния прием: Един от най-честите проблеми е неточното определяне на дневните калорийни нужди. Ако подцените нуждите си от калории, няма да създадете достатъчен дефицит, за да отслабнете. Обратно, ако надцените нуждите си от калории, можете да консумирате повече от необходимия дефицит, което води до наддаване на тегло.

Пренебрегване на макронутриентите: Някои хора вярват, че ограничаването на приема на калории е достатъчно, за да отслабнат, но пренебрегват значението на макронутриентите (въглехидрати, протеини и мазнини). Балансираната диета, която включва всички макронутриенти, е от съществено значение за поддържане на метаболизма, предотвратяване на загуба на мускули и насърчаване на цялостното здраве.

Липса на проследяване: Без редовно проследяване на приема на храна е лесно да надхвърлите определения си калориен прием. Използвайте приложение за проследяване на храната или водете хранителен дневник, за да сте сигурни, че оставате в рамките на определения си калориен дефицит.

Недостатъчен сън: Липсата на сън може да повлияе отрицателно на хормоните, регулиращи глада и ситостта, което води до повишен апетит и потенциално нарушава усилията ви за отслабване. Стремете се към 7-9 часа качествен сън всяка нощ.

Прекомерно наблягане на кардио упражнения: Докато кардиото е ефективно за изгаряне на калории, прекаляването с него може да доведе до претрениране, което може да попречи на загубата на тегло и дори да причини наддаване на тегло. Включете комбинация от сърдечно-съдови и силови тренировки във вашата рутина, за да поддържате мускулната маса и да увеличите максимално изгарянето на калории.

Бързо хранене: Въпреки че намаляването на калориите е важно, качеството на храната също има значение. Избягвайте бързо хранене и преработени храни, които са с високо съдържание на нездравословни мазнини, захари и натрий. Вместо това изберете цели, минимално преработени храни, богати на хранителни вещества, за да поддържате здравето и да подпомогнете загубата на тегло.

Пиене на алкохол: Алкохолът съдържа празни калории и може да попречи на усилията ви за отслабване. Ограничете приема на алкохол или изберете нискокалорични варианти, ако решите да пиете.

Недостатъчен прием на вода: Поддържането на хидратация е от решаващо значение за различни телесни функции, включително храносмилане и регулиране на апетита. Стремете се да пиете поне осем чаши вода на ден.

Нереалистични очаквания: Отслабването изисква време и последователни усилия. Не очаквайте бързи резултати и бъдете търпеливи със себе си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay