Няколко грешки, които хората допускат, в личната хигиена

Няколко грешки, които хората допускат, в личната хигиена

Истината е, че прости навици, като вземането на твърде горещ душ или носенето на обувки без чорапи, могат да навредят на здравето ни, а и понякога са дразнещи за околните.

1. Носене на обувки без чорапи

Носенето на обувки без чорапи може да изглежда приятно, но миризмата, която причинява, изобщо не е приятна. Всъщност лекарите препоръчват носенето на чорапи, за да се избегне неприятната миризма на краката, защото те абсорбират потта и да намалят миризмата.

2. Миенето САМО на зъбите

Четкането само на зъбите не е най-добрият начин да получите свеж дъх. Езикът ви събира много микроби, които причиняват лош дъх, затова е важно да четкате и него.

3. Объркването на дезодорант с антиперспирант

Дезодорант и антиперспирант не са едно и също нещо и объркването им може да доведе до силна миризма на пот от подмишниците ви. Дезодорантите контролират миризмата, а антиперспирантите блокират потта.

4. Неуспешно почистване на ушите

Знаем, че почистването на ушния канал не се препоръчва, но някои хора приемат този съвет твърде сериозно и не почистват ушите си по никакъв начин. За да разрешите този проблем, използвайте клечки за уши за външната част на ухото и използвайте спрей за почистване на уши за ушния канал.

5. Нередовен график за къпане

Няма нищо по-лошо от миризмата, която се появява, когато човек не се къпе. Препоръчително е да вземате душ всеки ден и да измивате косата си на 2-3 дни.

6. Не почиствате бутилката с вода, след като я използвате

Има хора, които използват една и съща бутилка за вода дълго време, без да я почистват. Важно е да пием вода, но пиенето на вода от мръсна бутилка всъщност е изключително опасно.

7. Забравяте да почиствате пространството под ноктите

Много хора забравят да измиват долната част на ноктите, когато мият ръцете си. Добре е да измивате ноктите отдолу с топла вода и сапун, защото там се събират много бактерии.

8. Не сменяте самобръсначката си достатъчно често

Самобръсначките по принцип са за еднократна употреба, но дори да не ги изхвърляте след всяко ползване, при първите прояви на ръжда или затъпяване на ножчетата, трябва да изхвърлите самобръсначката.

9. Вземането на супер горещи душове

Горещите душове изсушават кожата и освен това карат всичко в банята да бъде влажно и да плесенясва, включително хавлията, с която ще се изтриете по-късно.

10. Не почиствате предметите, които ползвате ежедневно

Мобилният телефон е едно от най-мръсните неща, до които се докосваме. Освен това, го докосваме до лицето си, което е още по-лошо.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay