Останете хидратирани, докато работите от вкъщи

Останете хидратирани, докато работите от вкъщи

Водата представлява до 70% от телесното ни тегло и е съществен компонент на много от телесните ни функции. Водата е важна за ефективното усвояване на храната, която ядем, и за контрола на температурата ни чрез изпотяване. Водата играе важна роля в регулирането на кръвното ни налягане и поддържа кожата ни еластична.

Дехидратацията може дори да доведе до нарушена когнитивна функция и намалена физическа работоспособност. Тъй като водата играе важна роля за нашето здраве, е необходимо да приемате необходимото количество вода, докато работите от вкъщи. Това ще ви помогне да поддържате енергийните си нива и ще ви помогне да победите умората, която често ви съпровожда заради ежедневната рутина.

Няма достоен заместител на водата. Тя е задължително, ако вкъщи се отоплявате с климатик, тъй като той изсушава въздуха твърде много. Възможно е да не почувствате жажда през деня, но не забравяйте да консумирате нужното количество. Редовното пиене на вода помага да поддържате нивата на глада ниски, нивата на енергията високи, както и да имате перфектно храносмилане. За да успеете да пиете достатъчно вода, бъдете сигурни, че носите бутилката си с вода навсякъде с вас.

Имайте една в кухнята, в хола и задължително на бюрото си. Водата трябва да бъде близо до вас, тъй като е съвсем вероятно да ви домързи да станете да си налеете, дори и ако сте наистина жадни. Избягвайте подсладените напитки, постепенно ограничете й кофеина. Докато работите, не се пристрастявайте към сладки напитки, за да повишите производителността си в работата. Ключът е да пиете много вода. Уверете се, че не приемате твърде много кофеин. Зеленият чай също е добър заместител. Зеленият чай помага на тялото ви да елиминира токсините и действа като антиоксидант. Можете също така да пиете плодови и зеленчукови сокове.

Ако пък чистата вода вече ви е омръзнала, разнообразете водата си с парче лимон или краставица. Така допълнително ще поемете антиоксиданти и полезни вещества.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay