Ползите на лимоновата вода за кожата

Ползите на лимоновата вода за кожата

Лимоновата напитка е много популярна, особено сред хората, които искат да водят здравословен начин на живот. Някои хора пият една чаша, преди да започнат деня си, докато други я консумират през целия ден. Ползите от лимоновата вода са много. Оказва се, че тя е полезна и за кожата ни, освен, че забързва метаболизма и ни помага да отслабнем. Лимоновата вода  се бори с много кожни проблеми- от акне до стареене. Ето как лимоновата вода влияе положително на кожата ни:

1. Подпомага производството на колаген

Един от начините, по които лимоновата вода помага на кожата, е подпомагането на производството на колаген. Колагенът е протеин, който се намира в нашите мускули, кости и кожа и придава еластичност на кожата. Кожата, богата на колаген, изглежда по-здрава и жизнена. 

2. Бори се с акнето и придава красив блясък

Витамин С може да помогне и в борбата срещу акнето и други неприятни кожни проблеми. Витамин С елиминира бактериите, които причиняват акне и други кожни проблеми. Лимонът също подпомага детоксикацията на нашите органи, като по този начин допринася за здравословния блясък на кожата.

3. Подпомага надбъбречните жлези

Надбъбречните жлези са малките жлези, които произвеждат необходимите хормони като кортизол, които спомагат за регулирането на функции като метаболизма, кръвното налягане и реакцията на тялото на стрес. Набъбречната умора, от друга страна, може да предизвика високи нива на умора, обезцветяване на кожата, слаба имунна система и дори болки в тялото. Тя също така може да повлияе на производството на мазнини в кожата и да причини акне. Един от начините да поддържате надбъбречните жлези здрави е като консумирате лимонена вода, богата на витамин С.

4. Предпазва кожните клетки от увреждане от свободните радикали

Според проучвания един от най-важните факти за витамин С е, че той има антиоксидантна функция, което означава, че той предпазва клетките от увреждане от свободните радикали. Свободните радикали се отделят от пържени храни, замърсяване на околната среда, алкохол, тютюнев дим и много други. Свободните радикали вредят на кожата, което води до ускоряване на стареенето, както и редица други проблеми като рак, болест на Паркинсон и др. За съжаление, свободните радикали се намират навсякъде от храната, която ядем, до въздуха, който дишаме, затова е важно да вземем предпазни мерки, за да защитим кожата и тялото си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay