Предимства на олиото от авокадо

Предимства на олиото от авокадо

Ползите от авокадото не свършват само с консумацията му, тъй като е доказано, че локалното му приложение успокоява съществуващите кожни заболявания като екзема и акне, подобрява еластичността на кожата, придавайки й младежки вид и насърчава производството на колаген и предпазва от увреждане на свободните радикали, основната причина за увреждане и разпадане на кожата и косата.

Докато редица изследвания показват различни резултати и констатации за това как продуктите на базата на авокадо помагат на кожата ни, първите няколко ползи, които имат значение за нас, биха били:

Предимства против стареене

С напредване на възрастта, естественото ни себум, както и производството на колаген намаляват, което прави кожата по-суха, по-груба. Използването на масло от авокадо против бръчки по лицето е много добър вариант. Когато се използва локално, е известно, че се бори със сухотата на кожата и може също да увеличи производството на колаген.

Бори се със свободните радикали

Свободните радикали не само допринасят за заболяванията, но те също допринасят за всички видове нежелани кожни промени, включително старчески петна, бръчки и по-сериозни проблеми като рак на кожата. Със своето богато съдържание на хранителни вещества и антиоксиданти, олиото от авокадо може да помогне в борбата с увреждането на свободните радикали, когато се прилага външно, и да намали шансовете за нежелани кожни промени.

Помага за успокояване на слънчево изгаряне

Тъй като маслото от авокадо е богато на витамин Е, бета-каротин, витамин D, протеини, лецитин и мастни киселини, то го прави чудесно допълнение към естествените продукти след слънце, за да успокои кожата и да намали негативните ефекти от слънчевите изгаряния.

Помага за намаляване на възпалението и дразненето на кожата

Антиоксидантите и витамините в авокадовото олио могат да помогнат за излекуването на сухата, раздразнена и лющеща се кожа, свързана с екзема и псориазис. Човек с кожно заболяване може да пожелае първо да тества олиото върху участък от кожата, за да се увери, че маслото не предизвиква или влошава симптомите им.

Отлични овлажняващи свойства, които също помагат за предотвратяване на акне

Най-външният слой на кожата, известен като епидермис, лесно абсорбира хранителните вещества, част от маслото от авокадо, които също помагат за образуването на нова кожа. Когато се остави за кратко време и се изплакне с топла вода, олиото може да поддържа кожата хидратирана, без да оставя мазни остатъци. Това може да намали риска от акне.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay