Проф. Николай Витанов е любимият български учен

Проф. Николай Витанов е любимият български учен

Зрителският вот на БНТ и "Любимците на България" определи проф. Николай Витанов за най-обичан български учен. Той е физик и математик, който разбира от генетика и биология, написва книга публикувана от небезизвестното издателство "Шпрингер". Книгата му получава награда на Съюза на учените в България през 2017 г. Има публикации в най-престижни международни списания. Геният му отдавна е признат на запад, а у нас стана медийно известен като ръководител на екип за анализи към Националния оперативен щаб. В класацията бяха номинирани още проф. Николай Овчаров, професор д.н. Христо Пимпирев, доц. д-р Леандър Литов, д-р Мария Ивановска, д-р Ваньо Везиров и д-р Йордан Георгиев.

"Любимците на България" продължава с гласуването в категория Инфлуенсъри, в която водещият Миро представи личностите, събрали най-много зрителски предложения. Гости и коментатори в студиото бяха Жоро Милков, Ваня Щерева, Гери Турийскa и Елизабет Лазарова - от Инфлуенсър БГ.

Номинирани в категория Инфлуенсъри:

Лазар Ангелов

Фитнес модел, бивш състезател по културизъм и фитнес инструктор в България и по света. Наричан е фитнесинструкторът на звездите. Снимал се е за десетки международни модни списания и компании, и е един от малкото българи, които имат личен договор за спонсорство с американския гигант за спортна екипировка Найк. Като модел участва в редица музикални клипове и реклами. Има множество тренировъчни и образователни клипове в Youtube. Лазар Ангелов е един от най-популярните българи в световен мащаб и е с многобройни последователи в Instagram - 5,7 милиона.

Николета Лозанова

Николета Лозанова е модел и телевизионна водеща. През 2006 г. става "Плеймейт на годината" на списание "Playboy". Снимала се е за корици и материали за множество списания, сред които "Maxim", "FHM", "Playboy", "Блясък" и "Love Style". Била е рекламно лице на редица марки като "Cavalli", "Bayer", "Modera" "Plein Sport" "Philipp Plein", "Nicole Oliver & Rebecca", "Cliché", "Enigma", "Premium Car", "Vodka Flirt", "ILTOKONI", "MegZ", "Mon Cher" и много други. Взима участие в реалити формати и води телевизионните предавания "Поверително от N.L." по TV7 и "Папараци" по bTV. Има своя собствена марка бельо "NL4YOU" и по-късно създава марка за гримове "NL Beauty" by Nikoleta Lozanova. Тя е една от българските звезди с най-голям брой последователи в Instagram – 810 000.

 

The Clashers

Слави Панайотов - The Clashers е български писател и ютюбър. Става известен с Youtube канала си, в който качва видеа и едни от най-популярните му поредици са - "Топ класации", "50 невероятни факти" и "Нещата, които не искате да знаете". През 2018 г. Панайотов издава своята първа книга "Топ мистериите на България". След успеха на първата, той издава и втора книга, наречена "Топ мистериите на Света", в която се разказва за целия свят. През 2020 година завършва трилогията от "Топ мистериите" с третата книга от поредицата – "Топ мистериите на Вселената". Панайотов участва във филма на Николай Илиев – "Завръщане". През 2021 г. The Clashers става първият български ютюбър с един милион абонати в Youtube, а в Instagram има 258 000 последователи. 

Изабел Овчарова         

Изабел Овчарова е автор, влогър и откривател. Едва на 18 години, тя написва дебютната си книга "Щастливей”, която печели "Детска Вазова награда за литература” за 2019 г., няколко месеца след издаването ѝ. Снима видеа, откакто има телефон с камера, а от две години ги качва в YouTube и каналът ѝ бързо се превръща в един от най-следваните в България. Изи има над 278 000 последователи в социалните си мрежи, които ежедневно се забавляват, учат и променят заедно с нея. Извън видеата се занимава с музика, пише стихове и текстове на песни. През 2018 г. поставя началото на благотворителната инициатива #Izi2Give, чиято основна цел е да предаде посланието, че всеки трябва преди всичко да бъде добър. Тя пренася тази магия и в книгите си, с които цели не само да накара хората да четат и да преоткрият любовта към тях, но и да се огледат в света около себе си, да го оценят и обикнат.

Антоанет Пепе  

Антоанет Пепе е моден блогър, влогър, инфлуенсър и майка на две сестрички: София-Малю и Сиена-Филипа и момченце Матиас. Тя е една от най-следените жени в онлайн пространството. Споделя изключително лични моменти от живота си – спонтанния си аборт, раждането на второто си дете, раздялата със съпруга си. Смелостта и автентичността ѝ успяват да задържат аудиторията, но и да я вдъхновяват, защото се изисква голяма сила, за да разкриеш такава голяма част от ежедневието си и да се справиш с последвалия брой мнения и коментари – положителни и негативни. Тя е един от най-успешните български инфлуенсъри. Каналът ѝ в Youtube има над 100 хиляди абоната, а профилът ѝ в Instagram – 177 хиляди.

Тита

Христина Пенчева-Тита, е българска поп певица и фотомодел. Тя става известна след участието си във формата X Factor, като част от групата Sweet 16. Малко по-късно тя започва своята самостоятелна кариера и става една от най-популярните имена в българската поп музика, тотален тийнидол и инфлуенсър. Тита има много хитове, издаден албум "Аз съм Тита" и пуска на пазара, в сътрудничество с "Runners", своя лимитирана серия маратонки "Антилопа". Влиянието и сред Instagram аудиторията е голямо, последователите и са 511 000

Айде БГ

Ивайло Драгиев и Християна Пенева са създатели на платформата "Айде БГ". За много кратко време се превръщат в интернет сензация и имат над 600 000 последователи в Youtube. Каналът им е образователен, а хората ги определят като новите будители. В него снимат класации, предизвикателства, скечове и други. През 2018 г. издават книги с лични истории и поуки – "Тази книга е тайна", "Зад кадър", "PROфесия CREATOR" и четвъртата - "Топ факти за всичко", която е в стилистиката на канала. Последователите им в Instagram са 234 000.

Припомняме, че златният медал в категория Спорт, зрителите връчиха на Ансамбъла по художествена гимнастика, най-много гласове в категория Кино и театър получи Мариус Куркински, категория Популярни двойки - Дует Ритон, в категория Литература – писателката Здравка Евтимова, в категория Медицина - д-р Георги Стаменов, а в категория Мода – София Борисова.

Гледайте "Любимците на България" всеки четвъртък от 21:00 ч. по БНТ 1 с водещ Миро

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay