Сладкият картоф увеличава шанса да забременеете с близнаци?

Сладкият картоф увеличава шанса да забременеете с близнаци?
Canva

Има много теории и митове за това защо някои жени забременяват с близнаци, а други не. Някои от тях се въртят около това какви храни ядете. Смята се, че сладкия картоф увеличава шансовете ви.

Сладките картофи са богати на витамини, които подпомагат плодовитостта. Те съдържат бета-каротин, който помага за увеличаване на производството на прогестерон и е важен за развитието на ембриона. Игнамът също има някои антиестрогенни ефекти, които карат тялото да произвежда повече гонадотропини. Смята се, че именно тези фактори предизвикват т.нар. хиперовулация.

Колко сладък картоф трябва да изядете, за да имате близнаци? Въпреки че няма реални изчисления, редовното му включване в диетата ви наистина може да увеличи шансовете ви за хипер овулация. Яжте ги всеки ден, когато се опитвате да заченете и следете цикъла си, за да сте сигурни, че ги ядете, когато е време за овулация.

Но какви са шансовете?

Ако наистина искате да подобрите шансовете си да имате близнаци, яденето на ссладък картоф действително не е лоша идея. Струва си да се отбележи, че сладкият картоф увеличава шансовете ви да имате двуяйчни, а не еднояйчни близнаци.

Какво е хипеовулация?

Това означава, че повече от една яйцеклетка се освобождава наведнъж. Тъй като еднояйчните близнаци идват от едно яйце, сладкият картоф не оказва влияние върху зачеването на еднояйчни. 

Ползи за плодовитостта

Тайната зад силата на сладкия картоф да предизвиква двуплодна бременност се дължи на естествен хормон, който съдържа. Фитоестрогените увеличават шансовете ви за хиперовулация. Но все пак трябва да имате предвид, че сладкият картоф няма нешременно да ви помогне да се сдобиете с близнаци, но може да увеличи шанса жената да изпита хиперовулация. Ако се освободи повече от една яйцеклетка и двете са оплодени, тогава може да настъпи двуплодна бременност.

Кога трябва да се консумира?

Ако все пак искате да опитате, не забравяйте да го ядете, точно когато се опитвате да забременеете. Проверете кога имате овулация и се уверете, че сладкият картоф е част от ежедневната ви диета през това време. 

Какъв е шансът да забременнете с близнаци без външни стимули? Изчислено е, че възможността е точно едно към 250.

Храни, които причиняват хиперовулация

Сладкият картоф не е единствената храна, която може да стимулира хиперовулацията. Някои храни, които могат да ви помогнат да ви помгнат да се сдобиете с близнаци, включват тофу, пълнозърнеста пшеница и храни с високо съдържание на фолиева киселина, като брюкселско зеле, броколи и листни зеленчуци.

Билки, които причиняват хиперовулация

Изключително важно е да кажете на Вашия лекар или акушерка какви билки приемате, докато се опитвате да забременеете. Докато някои могат да увеличат шанса ви да имате близнаци, други може да не са безопасни.

Маслото от вечерна иглика, маслото от ленено семе и плодовете на целомъдреното дърво могат да помогнат за цялостната плодовитост. Те също така имат допълнителното предимство, че увеличават вероятността от хиперовулация.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay