Странен начин за облекчаване на непоносим мигренозен пристъп

Странен начин за облекчаване на непоносим мигренозен пристъп

Мигрената, което представлява изключително болезнено главоболие, е една от 3-те най-често срещани болести в света. Има лекарства и хранителни добавки, които можете да пиете, за да облекчите болката, но понякога мигренозният пристъп може да ви изненада. За щастие, жена от Индиана твърди, че е намерила трик за бързо облекчаване на мигренозен пристъп - само с един инструмент, който присъства във всяко домакинство.

Странен начин за облекчаване на непоносим мигренозен пристъп

След като страда от непоносимо главоболие повече от 12 часа, Елизабет Хейс от Индиана решава да търси облекчение на болката. Тя опитала различни лекарства, но болката продължавала. Затова взела нещата в свои ръце и опитала различен метод за облекчаване на болката.

При търсенето си в интернет, Елизабет намира устройство, специално предназначено да лекува мигрена чрез науката за акупресура. Тя няма време да го поръчва и да го чака, затова намира заместител, използвайки нещо, което повечето от нас имат в домовете си - щипка за храна. Като притиска щипката за храна между палеца и показалеца си, болката й намалява наполовина в следващите 20 минути.

Странен начин за облекчаване на непоносим мигренозен пристъп

Облекчена и изненадана от този трик, Елизабет бързо споделя опита си на страницата си във Facebook, за да помогне на други страдащи от мигрена. Постът й бързо стана вирусен. Мнозина коментираха, че са опитвали този трик преди. Можете дори да използвате палеца и показалеца на другата си ръка, за да притиснете точката!

Как работи?

Акупресура е древна форма на китайската медицина, според която всеки орган в тялото е свързан с точка. Като поставят физически натиск върху тези точки, хората могат да намерят облекчение на техните симптоми. Причината за това е, че налягането е достатъчно, за да възстанови естествения поток на енергия в тялото, който е необходим за борба с всяка болест или болка.

Според акупресурата, зоната между палеца и показалеца, известна като He Gu, е една от акупунктурите, която може да ви помогне да получите облекчение от стрес и мигрена. Тази точка е свързана с дебелото черво, което означава, че може да помогне и при проблеми с храносмилането.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay