Тежкият ви цикъл знак за нещо по-сериозно ли е?

Тежкият ви цикъл знак за нещо по-сериозно ли е?

Тежкият цикъл е нещо, което се случва изключително често. Много жени имат този проблем, но понякога може да се окаже, че той издава нещо по-сериозно. Ако и вашият цикъл е тежък и изтощителен или имате ненормално кървене, направете си този тест, който ще издаде дали вашият тежък цикъл е знак за нещо по-сериозно.

7 неща, които трябва да знаете за ненормалното маточно кървене. Въпреки това говорете с Вашия лекар за необичайно кървене от матката и намерете подходящо лечение за Вас.

1. Вашата менструация продължава ли повече от 7 дни? Жените с анормално кървене могат да преживяват менструация, която трае 14 дни в месеца, докато са емоционално и физически повлияни само 7 от тези дни.

2. Вашата менструация оказва ли влияние върху ежедневните ви дейности? Симптомите на анормално кървене могат да варират от болезнени спазми до гадене и умора, което пречи на много жени да извършват ежедневните си дейности. 

3. Прекалено често ли се налага да сменяте превръзката или тампона си? Жените с анормално кървене обикновено сменят превръзката или тампона си на всеки половин час.

4. Имате ли прекалено големи съсиреци? Наличието на прекалено големи съсиреци може да бъде симптом на анормално кървене.

Ако отговорът на един или повече от тези въпроси е "Да", следвайте тези съвети:

Осъзнаването е ключът: Първата стъпка е да се признае, че симптомите на прекомерно менструално кървене, спазми, съсирване и болезнен секс - не са нормални. Много жени избягват лечението, защото не осъзнават, че техните менструации са ненормални.

Започнете разговора: След като започнете да говорите за тежките си менструации и споделяте информация с Вашия лекар, ще можете да определите дали страдате от анормално кървене или друго заболяване, което се нуждае от внимание и лечение. Ако Вашият лекар диагностицира анормално кървене, попитайте за възможностите за лечение - някои от които не изискват хормони или голяма операция. 

Възстановете свободата си: Не е нужно да живеете с анормално менструално кървене. Направете живота си по-лек, като се излекувате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay