Флорида се кани да забрани разговорите за месечен цикъл в началните училища

Когато "най-великата" страна в света се развива, само че наобратно...

Флорида се кани да забрани разговорите за месечен цикъл в началните училища

Нов законопроект, предложен в Камарата на представителите на Флорида, ще забрани обсъждането на менструалния цикъл и други теми за човешката сексуалност в началното училище, съобщава АП.

Спонсорирано от републиканеца Стан Макклейн, законодателството би означавало, че държавните училища могат да преподават за сексуалността и полово предавани болести при хората само на ученици между 6 и 12 клас. Макклейн също потвърди, че дискусиите относно менструалния цикъл също ще бъдат ограничени до тази степен. Държавният представител Ашли Гант му зададе следния въпрос на скорошно заседание на комисията:

"Ако малките момичета имат менструален цикъл в 5-ти клас или 4-ти клас, това ще им забрани ли разговорите, тъй като са в клас по-нисък от шести?"

Макклейн хладнокръвно отговори, че момичетата ще бъдат поставени точно в такава ситуация. Той посочва, че целта на законодателството е да въведе еднаквост в сексуалното образование във всички училищни квартали на Флорида и да позволи на родителите да получат повече начини да възразяват срещу книги или други материали, които смятат за неподходящи за по-малки деца.

Вероятно е и учители да бъдат наказвани, ако си позволят да говорят за менструален цикъл на момичетата под шести клас. Все пак Макклейн заявява, че това не е финалният вид на законопроекта и че той е "податлив" на някои промени в текста му.

Мярката трябва да бъде одобрена от друга комисия, преди да стигне до залата.



0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay