Чист въздух за бебешката кожа по време на игра

Играта - един от най-добрите начини за осигуряване на контакт между бебешката кожа и чистия въздух

Чист въздух за бебешката кожа по време на игра

Има много и различни начини, чрез които можете да осигурите контакт на бебешката кожа със свеж въздух. Някои от тях са нежните, интимни моменти, които вие прекарвате заедно с бебето като преобуването на пелената, времето след баня или игрите.

Смяната на пелената е чудесна възможност за засилване на връзката между вас и бебето. Прекрасно би било да използвате този момент, за да му поговорите малко, като осъществите визуален контакт с него, чрез мимики и забавни физиономии. Докато преобувате бебето, пробвайте да изпеете песничка или да му напомните колко много го обичате.

Защо не използвате времето след повиване, когато вече се чувствате особено близки с бебето и то се чувства щастливо и спокойно, за да се насладите на забавни игри, упражнения и действия, които му помагат да се движи? Не е необходимо да е облечено през цялото време; това е възможност да си набави свеж въздух като едновременно с това пелената му осигурява сухота и топлина.

Чист въздух за бебешката кожа по време на играДимитрина Проданова, психолог и експерт на Pampers, споделя: "Играта е съществена част от живота на бебето. Тя започва от контакта с най-близките. Бебето следва техния модел на поведение и скоро започва да ги имитира. Когато неговите родители го обграждат с любов и внимание, така че то да се чувства щастливо, някой ден това ще му помогне да изгради същите взаимоотношения с хората около себе си. Най-подходящата игра между бебето и неговата майка е тази, която го кара да се смее".

Ето няколко подходящи упражнения, които може да направите заедно с бебето, съобразени с неговата възраст:

5–8 месеца – Tummy Time (Време за коремчето)
Това е много важно упражнение, тъй като бебето се научава как да се изправя и евентуално да пълзи. Най-удобно за това упражнение е да седнете на пода с бебето, като го окуражавате чрез дрънкалка, правейки смешни физиономии или като си играете на криеница. Когато бебето покаже, че е готово, окуражете го да рита с крачета напред и назад. Пелени с разтегливи ушички като Pampers Premium Care му позволяват да се движи свободно и комфортно.

8–10 месеца – Swing to the Beat (В ритъма на танца)
Правете упражнения, подобни на коремни преси, с бебето, докато пеете любимата му песен или пък си измисляте забавни рими заедно. Скоростта и интензивността определяйте чрез пеенето си – първо бързо, после бавно; първо силно, а след това – нежно. Така ще помогнете на бебето да развива моторните си умения и ще позволи на въздуха да достига до кожата му.

10–12 месеца – Poke box (Кутия за усещания)
Бебетата обичат да прокарват пръстчетата си по всякакви повърхности, това е техният начин за изследване. Изрежете две дупки с размер на пръст по страните на малка кутия. Облепете вътрешната стена на кутията с различни повърхности, например, имитация на козина, гофриран картон, памук или вълна и покажете на бебето как да си осигури контакт с тези повърхности, посредством дупките в кутията.

Мъничето ще се научи да си играе самичко, което няма да попречи на общите ви моменти за игри. Използвайте тази дейност като начин бебето да изучава нови повърхности чрез досега с кожата си, а това ще бъде и добър момент да я проверите за проблеми.

Да предпазите здрава кожата около зоната на пелената е най-доброто, което може да направите за своето бебе. Още по-окуражаващо е да знаете, че въввсеки един момент, в който правите това, създавате по-силна връзка помежду си.

За всеки момент, който прекарвате заедно с бебето, се нуждаете от високо абсорбиращи, дишащи пелени, като Pampers Premium Care, които осигуряват на кожата точната среда за нейното добро състояние. В действителност има толкова много неща, които бебето може да прави, за да се наслаждава на ползите от свежия въздух за неговата кожа, дори когато носи пелена!

Чист въздух за бебешката кожа по време на играПелените Pampers Premium Care с 5-звездна защита за кожата са най-тънките и супер абсорбиращи пелени от Pampers, които осигуряват до 12 часа защита от протичане. Пелените Pampers Premium Care имат дишащи микро пори, позволяващи на бебешката кожа да има постоянен достъп до свеж въздух.

Всички размери пелени Pampers Premium Care имат външен слой с дишащи микро пори, които осигуряват на кожата в зоната на пелената оптималната среда за развитието на здрава кожа.

За пълна 5-звездна защита използвайте мокрите кърпи Pampers Sensitive, с лосион, клинично тествани за овлажняване и грижа за кожата преди поставянето на пелена.

За повече информация посетете: https://www.facebook.com/pampers.vaksina!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 03.01.2014|17:38
Може да го оставите без памперс да си почине малко кожата.
9
Не е посочен 02.01.2014|16:15
така е, особено трябва да се вземе предвид обаче и че все пак не е нормално до 3г. да седи детето с памперс ;)
8
Не е посочен 02.01.2014|14:21
детето ми никога не е правило упражнения :)
7
Не е посочен 30.12.2013|17:26
Няма нищо по-хубаво от това да диша кожата на бебето, за бъде здрава и да не се подсича.
6
Не е посочен 27.12.2013|17:07
Рекламна, но и доста информативна статия за младите майки.
5
Не е посочен 27.12.2013|16:22
Интересна статия и много полезна.
4
Не е посочен 27.12.2013|16:16
Голяма реклама на пелените на Памперс. :)
3
Не е посочен 27.12.2013|16:08
Слънцете и чистият въздух са много важни за бебетата и малките деца .
2
Не е посочен 27.12.2013|16:05
Според мен най-добри са тези за многократна употреба.
1
Не е посочен 27.12.2013|15:45
Така си е, кожата трябва да диша ;)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay