Знаете ли, че морковите могат да ви помогнат да имате блeстяща кожа?!

Знаете ли, че морковите могат да ви помогнат да имате блeстяща кожа?!

Всички се стараем да имаме бляскава и здрава кожа. Старателно внимаваме при избор на всеки козметичен продукт, който се намира на пазара, затрупани сме с толкова много козметика, често половината от която дори не използваме. 

Но знаете ли, че онова, което ви е нужно да имате блестяща кожа, се намира в кухнята ви. От всичко, което можете да откриете там, може би никога не ви е хрумвало, че можете да използвате моркови за вашия бюти режим. Морковът има доказан положителен ефект върху кожата.

Всички сме чували колко са полезни морковите за здравето, включително очите и косата, но фактът, че помага и за здравето на кожата ви е безпорен. Нека го използваме локално, за да видим магическото му действие върху кожата.

Маска за лице за суха кожа

Богатите на калий моркови се борят със сухотата на кожата, прониквайки в слоевете на кожата ни. Тази маска овлажнява дълбоко кожата и я кара да блести. Настържете половин морков на ситно ренде. Добавете чаена лъжичка мед и чаена лъжичка мляко и разбъркайте добре. Нанесете и задръжте маската поне 15 минути и измийте със студена вода.

Маска за лице за мазна кожа

Витамин А в морковите изхвърля излишното количество себум и поддържа кожата свежа и без токсини. Трябва само да смесите една чаша сок от моркови с по една супена лъжица извара, брашно и лимонов сок. Нанесете тази маска върху лицето и шията за половин час и измийте с хладка вода.

Маска за ясен тен на лицето

Комбинирайте равни части сок от моркови, кисело мляко и яйчен белтък. Нанесете за 15 минути и измийте с хладка вода. Морковите играят голяма роля в премахването на мъртвите кожни клетки, като пораждат нов слой кожа.

Слънцезащитен спрей

Бета-каротинът и каротеноидите, съдържащи се в морковите, отново предпазват кожата от UVA лъчите. Смесете сок от моркови и розова вода в равни части и напълнете сместа в спрей бутилка. Напръскайте върху лицето и тялото, за да поддържате кожата хидратирана и й помогнете да се пребори с парещите слънчеви лъчи.

Решение против стареене

Смесете соковете от моркови и алое вера и прилагайте редовно за борба с признаците на ранно стареене. Витамин С, намиращ се в изобилие в морковите, насърчава производството на колаген и изглажда бръчките.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay