9 подобрения, които можете да направите у дома по време на пандемия

9 подобрения, които можете да направите у дома по време на пандемия

Тези дни прекарваме много повече време вкъщи, което означава, че е по-важно от всякога пространствата, в които живеем, да ни носят радост и комфорт. Но ако сте като мен, сте започнали да забелязвате, може би дори да сте се фиксирали върху несъвършенствата в дома си, като разбити мебели или остарял тапет.

Тъй като така или иначе сте заседнали вкъщи, сега може да е добра възможност да поработите върху няколко проекта, които да разкрасят дома ви и да ви помогнат поне за кратко да забравите за пандемията. От повечето големи магазини може да се пазарува онлайн, така че получаването на консумативи би трябвало да е безпроблемно. И стига да имате под ръка няколко основни инструмента и четки, ще успеете да се справите.

Добавете акцентна стена. Свеж слой боя може да трансформира пространството. Но ако нямате търпение или енергия да пребоядисате цяла стая, помислете дали да не създадете акцентна стена. Изберете по-тъмен или забавен жив цвят, за да добавите контраст към стаята. Използвайте и геометрични дизайни. Друга алтернатива е поставянето на стикерни тапети, които лесно можете да поставите сами. Не пренебрегвайте тавана, който е празно платно, което чака да бъде използвано.

Преобразете мебелите си. Имате ли мебели в гаража си, които се нуждаят от малко освежаване, преди да могат да се използват отново? Всичко, от което се нуждаете, са няколко основни инструмента, за да направите така, че старите мебели да изглеждат отново невероятно. Ще ви трябват шкурка, почистващи разтвори, качествен грунд и боя по ваш избор. Можете да добавите и нови дръжки на чекмеджетата. Това е сравнително евтин подход, който е впечатляващ.

Създайте си малка градина вкъщи. Добавянето на зеленина в дома ви може да подобри настроението ви, да детоксикира въздуха и да доведе природата при вас, когато не можете да излезете на открито. Само се уверете, че растенията имат подходящ дренаж, за да предотвратите натрупването на прекалено много влага.

Ако имате стари снимки, рамки за картини и произведения на изкуството, може да ги изкарате на показ, подреждайки ги на стената. Разположете ги първо на земята, като изпробвате различни композиции, за да изберете най-добрия вариант. Имайте предвид, че те трябва да бъдат разположени на нивото на очите.

Пребоядисайте входната си врата. Това е един от най-лесните и бързи начини да преобразите дома си. Нужни са само валяк, кърпа и кутия с боя, с които да подобрите входа си за няколко часа. Използвайте и тиксо, за да сте сигурни, че боята не е попаднала случайно върху рамката на вратата там, където не искате.

Усъвършенствайте и вратичките на гардероба ви. Важно е обаче да оставите един до два дни между боядисването на двата слоя боя, така че да изсъхне напълно. Не пропускайте грунда. Това е ключът към правилното нанасяне на боята.

Ако ви е писнало от старите ви плотове, не е нужно да инвестирате в нови. Лесен, бърз и евтин проект, който създава огромна разлика, е просто да ги изрисувате. Трябват ви грунд, акрилни бои, гъбичка и уплътнител. Така лесно повърхностите ще изглеждат като гранит.

Залепете стикери на вашите шкафове. Пребоядисването им може да отнеме много време. Но облицоването им със стилен стикер, като матово злато, матово черно или цвят шампанско, е бърз и лесен начин за промяна във визията им.

Променете подовата си настилка. Независимо дали искате да освежите остарялата баня или напълно да преработите настилката в целия си дом, лепящите се плочки са идеален вариант. Просто отлепете подложката на плочката и я поставете на пода. Ползвайте ножици, за да ги оразмерите точно.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay