Една от най-трогателните истории за осиновяване, които сме срещали

Медицинската сестра в неонатологично отделение Катрина Мълън открила, че намирането на дом за 14-годишна майка, която току-що е родила тризнаци, би било невъзможно. Тази жена взела важно решение и нейната история стана изключително популярна, оставяйки хиляди хора без думи. Нека научим повече за нея и чудесното нещо, което направила за млада, отчаяна майка.

Катрина винаги е била изключително мила

Катрина работи като медицинска сестра в неонатологичното отделение в Community Hospital North в Индианаполис. Тя вече има репутация на човек, който прави всичко възможно, но усилията, които положила, за да спаси живота на тризнаци и тяхната 14-годишна майка, просто са несравними.

Катрина знаела със сигурност, че намирането на приемен дом за 14-годишна майка, която току-що е родила тризнаци, ще бъде невъзможно. И така, тя официално осиновила майката тийнейджърка Шария Смол и нейните бебета. Всичко се случило повече от 2 години след запознанството на дуото, когато Шария родила бебетата.

Веднага се усеща силна връзка помежду им

Шария Смол била в 8-ми клас през 2020 г., когато родила своите тризнаци, Серените, Самари и Сарая. Бебетата са родени преждевременно, в 26-та седмица, и са прекарали повече от 5 месеца в болницата, където Катрина работи.

По време на престоя им в интензивното отделение Катрина забелязала, че младата майка посещава тризнаците си сама и не получавала много подкрепа. "Тя беше там, сама, в продължение на дни, седейки до леглото на бебетата си", казва тя. 

Първоначално младата майка не искала да споделя нищо за живота си, но в крайна сметка изградила специална връзка с Мълън. Това се случило, след като тя научила, че Мълън е родила първото си дете на 16 и след това го е дала за осиновяване. Преди да бъдат изписани, Катрина дала телефонния си номер на Шария и я помолила да се обади, ако има нужда от нещо.

Катрина станала важен човек в живота на младата майка

Двете жени поддържали връзка оттогава и Катрина посетила Смол в дома ѝ в Кокомо. Сестрата забелязала, че Шария спи на дивана, а бебетата били поставени заедно в кошара.

"Това не беше място за отглеждане на бебета", казва Катрина.

Жената също забелязала, че едно от бебетата не се чувства добре. По-късно той бил хоспитализиран, тъй като бил с поднормено тегло за възрастта си.

Служител от отдела за социални услуги по-късно се обадил на Катрина и казал, че младата майка и бебетата са изведени от дома им и че Шария иска да живее с Катрина.

Катрина отглеждала Смол и нейните тризнаци в дома си в продължение на 688 дни. В крайна сметка Шария завършва гимназия и се научила как да се грижи правилно за децата си.

Сега осиновяването на Смол от Мълън най-накрая приключило и тя също осиновила 2-годишните тризнаци. Катрина създала кампания GoFundMe за младата майка, за да ѝ помогне да изгради основа за растящите си бебета. Повече от 100 000 долара са събрани чрез тази кампания.

Не всички истории за осиновяване са еднакви и има случаи, когато осиновяването се е случило въпреки всички шансове. Такава е историята на Джери Уиндъл, неженен гей мъж, който осинови болно дете и успял да отгледа олимпийски шампион. Историите на Катрина и Джери доказват, че всичко, от което се нуждаете, за да станете осиновител, е голямо сърце; останалото несъмнено ще дойде само по пътя ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay