Каватели с броколи и бяло вино

Бързо, лесно и много вкусно. Пикантен колбас и кремообразни каватели с ароматно броколи в деликатен сос от пиле и вино. Звучи чудесно, нали?

Необходими продукти:

2 кг паста каватели
1 кг броколи
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
1 кг италиански колбас по избор
1 голяма глава лук
250 г печени червени чушки
Наситнен чесън на вкус
2 с.л. пилешки бульон
½ ч.ч. сухо бяло вино
½ ч.ч. вода
1 ½ ч.л. царевично нишесте
1 щипка сол и смлян черен пипер на вкус
½ ч.ч. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Сложете голяма тенджера с леко подсолена вода да заври. Сварете кавателите, като разбърквате от време на време, докато станат ал денте. Извадете и изцедете.

Напълнете същата тенджера с подсолена вода и я оставете да заври. Добавете броколито и гответе до омекване, 7 до 10 минути. Изцедете.

Загрейте маслото и зехтина в голям тиган на среден огън. Добавете колбаса и лука и задушете за около 5 до 7 минути. Добавете броколите, печените червени чушки и чесъна. Гответе, докато вкусовете се комбинират.

Смесете пилешкия бульон с бялото вино и вода в малка купа. Разбийте в царевичното нишесте. Изсипете сместа в тигана. Подправете със сол и черен пипер. Оставете соса да къкри, докато леко се сгъсти. Свалете от огъня.

Изсипете соса върху сварените каватели и отгоре поръсете с пармезан. Разбъркайте леко и сервирайте.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay