Ангелска коса Цезар

Ангелска коса Цезар

Ангелска коса е вид паста, която представлява тънки и дълги фини пръчици. С бекон, лимонов сок, пармезан и МНОГО черен пипер, това е изключително вкусно.

Необходими продукти:

350 грама спагети ангелска коса 

1 с. л. зехтин

500 грама пилешки гърди

сол

черен пипер

6 филийки бекон, нарязан

2 скилидки чесън, накълцан

1/2 ч. пилешки бульон

1 шише Цезар

1/2 ч. настърган пармезан

2 с. л. лимонов сок

1/4 ч. нарязан магданоз

Ангелска коса Цезар

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете ангелската коса. Изцедете и запазете 1 чаша от водата.

Междувременно в голям тиган на средно силен огън загрейте зехтина. Подправете пилето от двете страни със сол и черен пипер, след което добавете в тигана. Гответе, докато стане златисто и се свари, по 8 минути на страна. Оставете за 10 минути, след това нарежете на ивици. Почистете тигана.

Върнете тигана на огъня. Добавете бекона и гответе до хрупкавост. Отцедете върху кухненска хартия. Запазете около две супени лъжици мазнина от бекона в тигана.

Добавете чесъна и гответе 1 минута. Изсипете бульона, за да деглазирате тигана. Добавете дресинга Цезар и оставете сместа да къкри на тих огън. Добавете ангелската коса, пармезана, лимоновия сок и магданоза и разбъркайте. (Ако сосът е твърде гъст, постепенно добавяйте водата от пастата, докато достигнете желаната консистенция.)

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay