Как влияе алкохолът на либидото ни?

Как влияе алкохолът на либидото ни?
Canva

Алкохолът може да има както краткосрочни, така и дългосрочни ефекти върху либидото и цялостното сексуално представяне. Ето как влияе върху либидото:

Първоначален ефект: В малки количества алкохолът може да действа като депресант на централната нервна система, което води до повишено чувство на релаксация и намаляване на стреса. Това понякога може да доведе до повишаване на либидото и подобрена сексуална активност.

Потискане на тестостерона: Редовната или прекомерна консумация на алкохол може да понижи нивата на тестостерон, хормон, който играе решаваща роля в желанието и сексуалното представяне както при мъжете, така и при жените. При мъжете ниските нива на тестостерон могат да доведат до намалено либидо и еректилна дисфункция. При жените това може да доведе до намалено желание и вагинална сухота.

Емоционална инхибиция: Алкохолът може да намали задръжките и емоционалните блокове, което първоначално може да доведе до повишена сексуалност. Въпреки това, тъй като алкохолът засяга когнитивните функции, той може да затрудни постигането на оргазъм и цялостното удоволствие.

Токсично въздействие: Хроничната злоупотреба с алкохол може да причини увреждане на различни органи, включително черния дроб и панкреаса, което допълнително влияе върху производството на хормони и цялостното здраве.

Психологически фактори: Прекомерната консумация на алкохол може да доведе до развитие на психични разстройства като депресия, тревожност и зависимост, които могат значително да повлияят на либидото и цялостното сексуално представяне.

Въздействие върху взаимоотношенията: Злоупотребата с алкохол може да навреди на взаимоотношенията, което води до стрес и конфликт, които допълнително влияят върху либидото.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay