Как да бъдете информирани, но не и стресирани по време на пандемията

Как да бъдете информирани, но не и стресирани по време на пандемията

Независимо дали следите спортни медии, развлекателни сайтове или новинарския поток, всяко заглавие в момента съдържа "коронавирус". COVID-19 засегна абсолютно целия свят. Навреди на здравето на някои хора, а на тези, които са здрави- промени живота им изцяло. 

Трудно е да избягаме от суровата реалност, като постоянно слушаме и четем за пандемията. Разбира се, важно е да бъдем информирани, но цялата тази информация, която се стоварва върху нас може да причини тревожност и стрес. 

За щастие, има неща, които можем да направим, за да бъдем информирани и да избегнем постоянния стрес. Ето няколко съвета:

1. Сложете си лимит на новините

Повечето хора са силно притеснени от ситуацията, но въпреки това гледат новините по цял ден и не излизат от социалните мрежи. Поставете си лимит на новините, които четете или слушате. Например, можете да се информирате за ситуацията веднъж сутрин, веднъж на обяд и веднъж вечер. През останалото време гледайте филми, развлекателни предавания или четете статии на друга тема. 

2. Мислете за днешния ден, а не за бъдещето

Когато се случва нещо лошо, хората са склонни да мислят за бъдещето непрестанно и обикновено си го представят с най-лошия сценарий. Опитайте да не мислите за това какво ще бъде след една седмица или един месец. Мислете за днешния ден. Бъдете благодарни за това, което имате и се опитвайте да бъдете позитивни. 

3. Практикувайте медитация

Колкото и да се опитвате да се дистанцирате от всичко, което се случва, несъмнено всички хора са изключително стресирани в момента. Притесняват се за здравето си, за здравето на близките си, за работата си и т.н. Опитайте да медитирате. Правете дълги, бавни вдишвания и издишвания, когато се почувствате напрегнати. 

4. Взимайте по глътка свеж въздух 

Ако имате куче, което трябва да изведете на разходка, възползвайте се от възможността да вземете глътка чист въздух и да не мислите за проблемите. Ако нямате домашен любимец, можете да използвате терасата или прозореца за тази цел. Просто се порадвайте на хубавото време и мислете за нещо хубаво. 

5. Припомняйте си, че всичко ще отмине

Никой не знае колко дълго ще продължи цялото това нещо с коронавируса, но едно е сигурно- няма да продължи вечно. Рано или късно ще се намери решение на този проблем и всички ще се върнем към нормалния си начин на живот. Не спирайте да си припомняте това и ще се почувствате по-добре. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay