Как да повишите либидото си

Как да повишите либидото си

Да влезете в сексуална рутина или да загубите либидото си, може да се случи на всеки. Това не означава, че връзката ви е обречена или че нещо се случва с вас. Загубата на сексуално желание е най-често срещаният проблем в живота на една двойка.

Сексуалното удоволствие е от ключово значение за подобряване на вашите взаимоотношения, правейки ги по-добри, особено по време на тези предизвикателни времена. А когато то е мираж, загубата на сексуално желание не само има силата да създава проблеми във връзката, но и спестява нещо жизненоважно за здравето ви – удоволствието. То може да намали стреса и да засили имунитета.

Ето как да повишите либидото си:

Разберете го. Първата стъпка в работата с вашето либидо е разбирането на двата типа сексуално желание – "активно", когато се чувствате възбудени и "отзивчиво". Отзивчивото сексуално желание е типът, който се намира под повърхността. Започва при правилни обстоятелства, например когато в живота ви се случи нещо впечатляващо – нова къща, нова работа или среща с потенциален партньор. То може също така да се провокира, когато настоящият ви партньор се държи по особено привлекателен начин – прави ви вечеря, докосва врата си, слуша ви внимателно.

Дайте си време. Старият модел желание се появява преди възбудата. И задачата е ясна – ставате възбудени и след това правите секс. Новият модел желание идва след възбудата. С други думи, получаването на някаква форма на физическа или психическа сексуална стимулация може да помогне за първоначалното сексуално желание чрез възбуждане на ума и тялото.

Въпреки че може да не се чувствате особено настроени за секс, можете да разпалите сексуалното си желание, като провокирате сетивата си. Лесен начин да направите това е да използвате вибратор за физическо възбуждане.

Погрижете се за себе си. Хроничният стрес може наистина да ви накара да забравите за секса. Кортизолът, хормонът на стреса, е бич за мозъка и тялото. Това може да доведе до нарушен имунитет, промени в настроението, повишаване на теглото, проблеми със съня, паметта и концентрацията, може да повлияе негативно и на либидото ви. Това са малка част от причините, поради които е толкова важно психичното здраве да е ваш приоритет. Ако нощем стоите в леглото, мислейки за проблемите в работата или се притеснявате за задачите си за утрешния ден, няма начин да пожелаете секс. Опитайте да релаксирате преди лягане – вземете си горещ душ или вана, правете йога, прочетете нещо извън работните документи, за да се отпуснете физически и психически в края на деня.

Направете си дигитален детокс. Основен източник на стрес е начинът, по който използваме вниманието си. Дори когато не използвате активно вашите електронни устройства, те са около вас. Постоянната им проверка за нови съобщения или новини е свързана със значителен стрес.

Опитайте дихателни упражнения. Когато изключвате устройствата си, използвайте това време, за да включите тялото си. Учените наричат това реакция на релаксация – как можем да използваме тялото си, за да успокоим умовете си. Има различни начини за това, включително фокусиране върху дишането или успокояващ звук или изображение.

Говорете. Получаването на това, което сексуално желаете, може да помогне да увеличите както вашето активно, така и отзивчиво желание. Ако искате нещо, но партньорът ви няма представа, говорете. Поемането на риск да поискаме това, което искаме, може да бъде страшно, но това е и начинът да засилим сексуалния потенциал на отношенията ни. И не забравяйте, че е важно да дадете приоритет на собственото си удоволствие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay