Как да се грижите за детската кожа през зимата

Как да се грижите за детската кожа през зимата

Всички мразим сухата и напукана кожа, която имаме през зимата, но още по-болезнено е да знаем, че кожата на децата ни е суха и напукана и ги мъчи. Въпреки че детската кожа се възстановява много по-бързо, трябва да се грижим за нея добре през зимата. Детската кожа е податлива на различни проблеми като екзема, така че се нуждае от повече грижа. 

Ниските температура и вятърът се отразяват изключително зле на детската кожа, затова ще ви дадем няколко съвета за това как да предпазите кожата на своето бебче:

1. Използвайте продукти без аромати

Търсете продукти, на които пише "без аромати", включително прах за пране, омекотител и т.н. Консервантните съставки като формалдехид и пропилен гликол могат да предизвикат кожни алергии. Има много продукти, които са без аромати, щадящи са и са подходящи за детската кожа. 

2. Не прекалявайте с къпането

Това важи и за възрастните, и за децата- ако прекаляваме с къпането, кожата ни може да изсъхне. Прекалено честото къпане също може да разруши кожната бариера и да предизвика алергии. През първата година е препоръчително да къпете бебето 3 пъти седмично. За по-големите деца имайте предвид, че горещите, дълги душове могат да изсушат кожата, като премахват защитната естествена бариера или маслата от кожата. Когато къпете децата, използвайте топла, но не гореща вода. Използвайте хидратиращ сапун и мийте само мръсните зони, като шията, краката, подмишниците, горната част на гърба, слабините, ако останалите зони са чисти. 

3. Овлажнявайте добре 

След като изкъпете детето, подсушете го с кърпа и нанесете овлажняващ лосион или крем в първите минути след душа. Това ще помогне на водата от къпането да се задържи в кожата и предотвратява изсъхването на кожата. Нанасяйте по-силно хидратиращ крем върху зоните, на които кожата е по-суха, особено преди излизане. 

4. Не забравяйте слънцезащитния крем 

Дори когато навън е студено, слънцето е силно и уврежда кожата. Слънчевите лъчи преминават през облаците и се отразяват в снега, поради тази причина е препоръчително да използвате слънцезащитни продукти с SPF 30. Това е особено важно, ако децата ще си играят навън или ще карат ски. 

5. Използвайте овлажнител за въздух вкъщи

Топлината от радиатори, конвектори и други отоплителни уреди се отразява много зле на кожата- изсушава я, предизвиква сърбеж, също така може да причини сухота в гърлото и кървене от носа. За да предотвратите това, можете да използвате овлажнител за въздух вкъщи. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay